ДБР затримало заступника мера Херсона, який перейшов на бік росіян

Державне бюро розслідувань затримало заступника міського голови Херсона, який приєднався до колаборанта Володимира Сальдо. Про це 29 листопада повідомляється на офіційному сайті відомства.

"Працівники ДБР затримали заступника міського голови Херсона, який під час тимчасової окупації міста працював на ворога. Йому повідомлено про підозру у колабораціонізмі", - повідомили у ДБР.

До російського вторгнення урядовець відповідав за питання діяльності виконавчих органів міської ради. А після окупації Херсона відповідав за сферу житлово-комунального господарства окупаційної адміністрації.

Також, як стало відомо, він готував приміщення для проведення фейкового референдуму щодо статусу захоплених росіянами територій. Наразі його вже затримали та повідомили про підозру у пособництві державі-агресору (частина 1 статті 111-2 КК України).

Санкції статті передбачають позбавлення волі на строк до 12 років. 29 листопада суд обрав затриманому запобіжний захід - утримання під вартою.

Нагадаємо раніше СБУ виявила списки херсонських колаборантів.

Статті

Луганськ
08.06.2024
10:11

Життя чи спогади. Луганський щоденник

Подруга з України питає, як ми живемо. І я відповідаю чесно: добре – їжа, робота, плани. "Хіба краще, ніж 10 років тому?" – не вірить вона. Не можна порівнювати. Не можна проводити паралелі. Це нічого не дасть. Це як порівнювати себе у 20 та 40...
Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Всі статті