"Газпром" поки не буде скорочувати постачання газу до Європи через Україну

Російський "Газпром" повідомив, що не знижуватиме подачі газу для транзиту через Україну до Молдови. Про це компанія пише у своєму телеграм-каналі 28 листопада.

Своє рішення газовий монополіст РФ пояснив тим, що компанія «Молдовагаз» усунула порушення щодо оплати «Газпрому» поточних поставок російського газу в листопаді, і надалі уточнює, що нібито "кошти за осілий на території України газ, призначений для споживачів Молдови, у «Газпромі» "отримані".

"У зв'язку з цим прийнято рішення не знижувати подачу газу на ДВС «Суджа» для транзиту до Молдови. Водночас звертаємо увагу на регулярне порушення молдавською стороною контрактних зобов'язань щодо оплати поставок російського газу. «Газпром» залишає за собою право на скорочення або повне припинення постачання газу у разі порушення їх оплати", - йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося, російська компанія "Газпром" пригрозила скоротити постачання газу до Європи через Україну через проблеми з оплатою, які нібито виникли через те, що частина газу залишається в Україні, і саме на цю частину газу з 28 листопада росіяни обмежать обсяги транзиту.

Своєю чергою, українська сторона в особі "Оператора ГТС України" спростувала подібні звинувачення з боку росіян.

Статті

Країна
30.05.2024
09:14

“Поміняти парадигму”. Військовослужбовці розповідають про свій досвід лікування після поранень в Україні

Долю кожного пораненого вирішує, таким чином, військовий лікар, відповідальний за скерування. Деяким щастить потрапити у потрібне місце. Віктору Комарницькому не пощастило.
Луганськ
29.05.2024
10:47

 Безсоромниця. Луганський щоденник

Є ті, хто примудряється заочно оформляти українські пенсії та заново перераховувати російські за 6000 рублів незалежно від результату. На попит знайдеться пропозиція.
Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Всі статті