Фіцо закликав європейців не малювати повітряні замки: "Росія ніколи не віддасть Крим і не піде з Донецька та Луганська"

Прем'єр-міністр Словаччини Роберт Фіцо заявив членам комітету парламенту з європейських справ, що Росія не поверне окуповані нею Крим і Донбас Україні. Про це пише словацька преса, - повідомляє "ЄП".

За словами Фіцо, визнання принципу територіальної цілісності у випадку України є лише теорією міжнародного права, і будь-який мир коштуватиме дорого, а росіяни виграють у військовому плані.

"З точки зору міжнародного права, кожен із нас визнає територіальну цілісність іншої країни, суверенітет, непорушність кордонів. Це хороша теорія міжнародного права. Але... росіяни ніколи не віддадуть Крим, ніколи не підуть із Донецька і Луганська", - сказав Фіцо.

Він також висловив думку, що Україна не має військового потенціалу і військової сили у протистоянні з РФ, наводить його слова видання ČTK.

"У неї немає військового рішення і ніколи не буде. Буде тільки на 100 тисяч більше загиблих з одного боку і з іншого. Єдине, що може допомогти, це якщо втрутиться НАТО, а це Третя світова війна", - вважає Фіцо.

Прем'єр Словаччини знову виступив за припинення воєнних дій в Україні і сказав, що учасники переговорів можуть запропонувати, наприклад, запровадження особливого статусу для контрольованих РФ районів Східної України, а потім провести референдум щодо їхнього майбутнього.

"Ви можете малювати повітряні замки, але росіяни не збираються відступати, це їхнє", - заявив Фіцо.

Як повідомлялося, прем'єр Словаччини Роберт Фіцо заявив, що його країна виступає проти вступу України в НАТО, і пообіцяв перешкоджати цьому процесу, коли прийде час. 

Статті

Світ
30.04.2024
16:45

«Маємо дедалі більше стимулів прискорити вирішення завдань СВО». Російські ЗМІ про Україну

...Пропозиція має йти тільки від американців. Взагалі договір буде набагато ширшим. Нас цікавить не тільки СВО. Нас цікавить система глобальної безпеки, і взаємодія з НАТО на території Європи - лише одна з частин.
Донбас
29.04.2024
16:44

"Безхазяйне майно": як окупанти відбиратимуть житло українців у "ДНР" та "ЛНР"

Простими словами, забрати можуть у тих, хто має нерухомість на окупованій території і є всі ознаки, що підтверджують відсутність експлуатації нерухомого майна.
Донбас
28.04.2024
19:38

Нам нікуди повертатися: у російській історії немає періоду, який можна назвати моделлю для побудови державності. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня головний «філософ» окупованого Донбасу Олександр Ходаковський раптово заявив, що ніяких скрєп у Росії не було і немає, що російська історія, навіть у викладі Путіна, не дає жодних моделей для «можемо повторити». Тобто, повертатися...
Всі статті