Фільм "20 днів у Маріуполі" номіновано на "Оскар" як найкраще документальне кіно

Документальний фільм Мстислава Чернова "20 днів у Маріуполі" серед 5 номінантів на "Оскар" як найкраще документальне кіно. Про це оголосили 23 січня під час прямої трансляції.

Номінантів оголошували актори Зазі Бітц та Джек Куейд.

У цій категорії також змагатимуться:

  • Bobi Wine: The People’sPresident
  • The Eternal Memory
  • Four Daughters
  • To Kill a Tiger

Церемонія нагородження відбудеться 11 березня.

Фільм "20 днів у Маріуполі" розповідає про перші тижні бойових дій у Маріуполі Донецької області під час повномасштабного вторгнення Росії в Україну 2022 року. Над фільмом працювали режисер і фотограф Мстислав Чернов, фотограф Євген Малолєтка та продюсерка й журналістка Василіса Степаненко. Вони стали останніми журналістами, які висвітлювали початок знищення Росією Маріуполя — за це усі троє отримали Пулітцерівську премію.

Фільм уже потрапив до двох номінацій британської премії BAFTA Film Awards — "Документальний фільм" та "Стрічка іноземною мовою".

Фільм потрапив одразу до двох категорії "Оскара-2024" — як найкращий документальний та міжнародний фільм.

Кіно стало найкасовішим документальним фільмом в Україні минулого року, зібравши 500 тисяч грн тільки за перший вікенд прокату.

У листопаді 2023 року фільм виклали у відкритий доступ американського YouTube. Станом на 17 січня його переглянули 1,3 млн разів.

Статті

Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Луганськ
17.05.2024
10:41

 «Розумні люди зберігають свою думку при собі». Луганський щоденник

Якщо ти живеш за правилами, не намагаючись порушувати їх, ти житимеш нормально. Просто нормально. Можливо, погано, а може, добре, але ти житимеш. Якщо ж ти замахнувся своїм маленьким кулачком на систему, ти теж житимеш, але житимеш погано
Всі статті