Ексдепутат Старобільської райради від "ОПЗЖ" Плис отримав 7 років позбавлення волі за колабораціонізм

За колабораційну діяльність 7 років тюрми заочно отримав ексдепутат Старобільської райради Луганської області від забороненої "ОПЗЖ" Віталій Плис. Про це повідомило 3 управління ГУ СБУ в Донецькій та Луганській областях в м. Сєвєродонецьк у Facebook 26 березня.

"У ході досудового розслідування доведено, що 62-річний депутат Старобільської районної ради Віталій Плис добровільно погодився очолити так званий "відділ забезпечення життєдіяльності с. Кам’янка адміністрації Новопсковського району ЛНР", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що до 2020 року Плис очолював Кам’янську територіальну громаду, однак програв місцеві вибори і втратив посаду. З початком окупації фігурант усіляко демонстрував прихильність до рашистів і у травні 2022 року отримав начальницьке крісло в незаконному органі влади. У подальшому він брав активну участь в усіх заходах окупантів і схиляв керівників сусідніх територіальних громад до співпраці з ворогом.

Зловмисника визнано винним у колабораційній діяльності (ч.5 ст. 111-1 Кримінального кодексу України) та засуджено до 7 років позбавлення волі з конфіскацією усього належного йому майна. Строк відбування покарання рахуватиметься з моменту фактичного затримання правопорушника. Наразі зрадник перебуває у розшуку.

Раніше повідомлялось, що мешканка Старобільщини Людмила Гончарова отримала посаду "начальника обеспечения жизнедеятельности села Веселое", а після цього - підозру в колабораційній діяльності.

Статті

Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Донецьк
25.04.2024
10:45

Діяти та жити цікаво: Як молодь з Мирнограда розвиває громаду біля лінії фронту

Наразі у Донецькій області масові заходи заборонені, але люди потребують якоїсь розради. Творчі проекти об’єднали талановиту молодь та створили терапевтичний ефект для мешканців громади, заповнили культурну порожнечу.
Всі статті