Дуда пояснив свою готовність розмістити в Польщі ядерну зброю НАТО

Про готовність розмістити в Польщі ядерну зброю НАТО заявив президент Польщі Анджей Дуда. Про це він сказав в інтерв'ю польському виданню Fakt.pl, опублікованому 22 квітня.

"Росія дедалі більше мілітаризує Кенігсберзьку область. Останнім часом вона перекидає свою ядерну зброю до Білорусі. Якщо наші союзники вирішать розмістити ядерну зброю в рамках спільного використання ядерної зброї і на нашій території, щоб зміцнити безпеку східного флангу НАТО, ми готові до цього. Ми є союзником у Північноатлантичному альянсі і несемо зобов'язання і в цій сфері, тобто просто реалізуємо спільну політику", - сказав Дуда.

Зазначається, що так Дуда відповів на витання - чи є темою польсько-американських переговорів спільне використання ядерної зброї.

Польський лідер зазначив, що це вже деякий час є темою польсько-американських переговорів. 

"Мушу зізнатися, що коли мене запитали про це, я заявив (американцям. - "ОстроВ") про нашу готовність", - сказав також Дуда. 

У той же час Дуда попросив "...пам'ятати, що Америка не проводить благодійну політику щодо Польщі". 

"США вважають Польщу серйозним партнером. Я радий, що вони більше не вважають Польщу країною, якій потрібно допомагати. Навпаки, вони вважає нас країною, з якою ведеться як економічна, так і військова співпраця. Тому мені зрозуміло, що ми нічого не отримаємо в подарунок від Сполучених Штатів, ми повинні працювати разом як партнери. Отже, по суті, американці мають свої інтереси в Польщі, і я хотів би, щоб вони відчували, що їм завжди вигідно мати ці інтереси, тому що для них це означатиме, що збереження нашої безпеки також відповідає інтересам Сполучених Штатів", - сказав також Дуда.

Раніше повідомлялось, що Трамп зустрінеться з президентом Польщі Анджеєм Дудою.

Статті

Луганськ
20.05.2024
14:53

Чому досвід психіатрів Луганщини вивчають колеги з країн НАТО

...Після війни в Україні буде близько 5 мільйонів комбатантів, які потребуватимуть послуг з психіатрії та психосоціальної підтримки.
Донбас
19.05.2024
18:44

«Единая Россия» в Луганську змусила школярів збирати сміття. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу хвалили місцеву владу і самі себе. Виходило не дуже. Іноді доводилося маніпулювати заголовками і вдавати, що «все йде за планом». «Великий брат» теж вставляв свої п'ять копійок, намагаючись всіляко показати, що...
Країна
18.05.2024
13:54

Звільнення за "зв'язки" з людьми в окупації: Зеленський не підтримав ідею нардепів

Якщо раніше про його «зв'язки» з родичами, які проживають в окупації, знали лише близькі друзі, то тепер він зобов'язаний про це повідомити своє керівництво. Інакше його можуть звільнити
Всі статті