Друзі Путіна Усманов і Шувалов програли позов про санкції в Європейському суді

Європейський суд правосуддя відмовився скасувати рішення влади ЄС про введення санкцій проти російського бізнесмена Алішера Усманова та колишнього віцепрем'єра уряду Росії Ігоря Шувалова. Про це пише ВВС. 

Вони обидва були включені до санкційних списків Євросоюзу за підтримку російської агресії проти України.

Апеляції Усманова і Шувалова були відхилені.

Європейський суд є вищою судовою інстанцією Євросоюзу, його рішення не можуть бути оскаржені.

ЄС ввів санкції проти Усманова в березні 2022 року, незабаром після початку російського повномасштабного вторгнення в Україну.

ЄС назвав Усманова людиною, яка має "особливо тісні зв'язки" з президентом Росії Володимиром Путіним і "активно підтримує політику російської влади щодо дестабілізації України".

Усманов посідав восьму сходинку в списку мільярдерів російського Forbes, оцінка його статків - 14,4 млрд доларів, серед іншого йому належить газета "Коммерсант".

 

 

 

Статті

Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Донецьк Країна
14.05.2024
22:04

Неприродна смерть і штучне життя органів влади окупованих громад

“Припинення Донецької обласної ради у зв’язку з утворенням обласної військової адміністрації чинним законодавством не передбачено”.
Всі статті