Чехія розпочала переговори з мерією Дніпра про повоєнне відновлення міста та області

Чеська Республіка розпочала з мерією українського міста Дніпро обговорення реалізації проектів післявоєнного відновлення міста та Дніпропетровської області. Про це повідомляє "Чеське радіо" з посиланням на заяву ЗМІ посла Чехії в Україні Радека Матули.

Чехія має намір зосередити свою увагу не тільки на відновленні конкретного регіону України, але також розвивати діяльність у конкретних секторах економіки, в яких має власний ноу-хау та необхідний досвід. Йдеться, наприклад, про енергетику та транспортну інфраструктуру.

Чехія також планує підключитися до робіт з деконтамінації (знезараження) та розмінування територій. До процесу, звертає увагу чеський посол, буде підключено чеські університети та задіяно потенціал вчених.

У повідомленні нагадується, що чеський уряд минулого року ухвалив програму гуманітарної, стабілізаційної, реконструкційної та економічної допомоги Україні, на реалізацію якої з 2023 по 2025 рік щорічно перераховуватиметься по півмільярда крон.

Як повідомлялося, Чехія передала українським фронтовикам чотири броньовані машини «Швидкої допомоги».

Статті

Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Донбас
03.06.2024
09:20

«Немає елементарного... Ми тут не живемо, а виживаємо». Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу наввипередки домагалися звинувачення їх у дискредитації «русского мира», який їм принесла російська агресія. Вони навперебій розповідали, як погано живе «звільнений» народ, як недопрацьовує влада.  Причому,...
Всі статті