Британія категорично заперечує заяви ЗС РФ про свою причетність до підриву "Північних потоків"

Міноборони РФ 29 жовтня звинуватило військових Великої Британії у "плануванні, забезпеченні та реалізації" підриву підводної частини газопроводів "Північний потік -1" та "Північний потік - 2" . Про це йдеться у заяві МО РФ з приводу атаки дронів на бухту тимчасово окупованого росією Севастополя.

У заяві російська сторона заявляє, що напасти на Севастопольську бухту з повітря українцям допомогли "британські фахівці". "За наявною інформацією, представники цього підрозділу ВМС Великої Британії брали участь у плануванні, забезпеченні та реалізації терористичного акту в Балтійському морі 26 вересня цього року з підриву газопроводів "Північний потік-1" та "Північний потік-2", - стверджують у російському Міноборони.

Натомість головне військове відомство Британії вважає висунуті росіянами звинувачення як "фальшиву заяву епічного масштабу".

"Аби відволікти увагу від свого катастрофічного становища, викликаного незаконним вторгненням до України, Міністерство оборони Росії вдається до фальшивих заяв епічного масштабу. Ця вигадана історія більше говорить про суперечки, які точаться всередині російського уряду, ніж про Захід", - наголошують у Міноборони Великої Британії.

Як повідомлялося, 26 вересня, в газопроводі "Північний потік - 2" сталося раптове падіння тиску. Згодом стало відомо, що на маршрутах газопроводів "Північний потік" та "Північний потік - 2" у Балтійському морі 26 вересня був вибух техногенного характеру потужністю близько 700 кг у тротиловому еквіваленті.

Статті

Світ
28.05.2024
08:27

«Якщо Путін захоче повернути Януковича на царство, все можливо». Російські ЗМІ про Україну

Усім відомо, що термін його легітимності як президента не закінчився, а був перерваний державним переворотом в Україні. Появу Януковича в розпал переговорів Путіна і Лукашенка не змогли проігнорувати навіть українські політики, які почали просто...
Донбас
26.05.2024
18:29

Ближче ніж на 100 метрів до кордону з Росією наближатися заборонено. Огляд ЗМІ окупованого Донбасу

Минулого тижня ЗМІ окупованого Донбасу іноді з гордістю, іноді з натяком на сум визнавали, що анексовані території «ДНР/ЛНР», які РФ всупереч міжнародному праву чомусь називає «повноправними суб'єктами Федерації», як і раніше, російські можновладці...
Країна
25.05.2024
12:00

Посилення мобілізації у дії: що змінилося після 18 травня

"...Поки перебував у ТЦК, наслухався багато історій про те, як людям виписували повістки на блокпостах, у метро, ​​на ринку, був один чоловік, якому виписали повістку прямо біля реєстратури в поліклініці",
Всі статті