Більше половини українських біженців у Британії вже знайшли роботу

За даними дослідження Управління національної статистики Великої Британії (ONS), серед українців, які втекли від війни та в'їхали в країну за гуманітарними програмами, значно зріс відсоток тих, хто тут знайшов роботу, порівняно з червнем цього року. Про це повідомляє Бі-бі-сі.

Згідно з опитуванням, більше половини українців, які приїхали до Британії в рамках гуманітарних візових програм, повідомили у листопаді, що працюють. У червні таких було менше ніж 20%.

Також зросла кількість респондентів, які заявили, що можуть спілкуватися англійською "більш-менш достатньою мірою або на більшість тем".

Проте, згідно з опитуванням, головна проблема з працевлаштуванням - те, що знань англійської не вистачає для виконання службових обов'язків. Про це повідомили понад половину опитаних.

Відсоток опитаних, які сказали, що у них "достатньо грошей, щоб прогодувати себе та своїх утриманців протягом наступних трьох місяців", також збільшився з 37% до 60%.

Водночас результати показали, що половина опитаних повідомила про труднощі при влаштуванні на роботу у Великій Британії, приблизно стільки ж мали проблеми з приватною орендою житла.

Більшість респондентів, що працюють, сказали, що вони не працюють у тому ж секторі, що і в Україні.

Половина опитаних заявила, що залишиться у Великій Британії щонайменше ще на три роки.

Управління національної статистики Великобританії попередило, що ця статистика перебуває на стадії тестування і тому не є офіційною.

У березні 2022 року уряд Великобританії запустив дві візові програми для українців, які рятуються від війни, нагадує ONS.

Статті

Донецьк
22.05.2024
22:20

Майже 2 роки після деокупації: як відновлюється Святогірськ та громада після бойових дій

Святогірськ – курортне місто на Донеччині, яке у 2022 році пережило сильні обстріли, зраду мера та 3 місяці російської окупації.
Донецьк
22.05.2024
09:56

Повна "білочка". Донецький щоденник

Натомість у кожній підворітні колишньої культурної столиці відкриваються вино-горілчані магазини. І назви у всіх промовисті – «Беленькое и красненькое», «Отвертка» та моє найулюбленіше – «Белочка».
Світ
21.05.2024
09:35

«Реально мир на Україні практично нікому не потрібен». Російські ЗМІ про Україну

Китай прямо зацікавлений у тому, щоб війна тривала якомога довше, оскільки це гарантує санкційну блокаду Росії з боку Заходу, що робить Піднебесну чи не єдиним безальтернативним ринком збуту російської сировини".
Всі статті