Анонімний російський суд засудив до довічного ув'язнення ще одного захисника України з "Азова"

Російський суд засудив до довічного ув'язнення військовополоненого бійця полку "Азов" Олександра Сикилинду. Про це йдеться в повідомленні Слідчого комітету РФ.

Показово, що в ньому навіть не вказується, який саме суд продовжив штампувати неправедні вироки українським військовим, які захищали суверенітет своєї країни. 

У СК РФ традиційно не назвали, які саме докази "визнані судом достатніми для винесення вироку". Нібито Олександр Сикилинда, перебуваючи на бойових позиціях у Маріуполі, двічі розстріляв цивільні машини з написом "Діти", убивши в такий спосіб п'ятьох людей.

Судячи з усього, обвинувачення побудовано на "визнанні" захисником Маріуполя своєї провини і свідченнях, вибитих з його товаришів по службі.

Як повідомлялося раніше, російські суди і "суди ДНР" виносять вироки українським військовим за їхню участь у бойових діях. Захист Вітчизни в такий спосіб незаконно визнається "воєнним злочином". 

Тим часом Женевська конвенція передбачає, що "в жодному разі військовополонений не судитиметься жодним судом, який не надає основних загальновизнаних гарантій незалежності та неупередженості".

Статті

Країна
27.04.2024
09:00

Театр під час війни: відновлення і нові сцени

Як театри, попри всі труднощі, працюють, гастролюють і створюють нові сценічні майданчики, розповідаємо в матеріалі.
Донецьк
26.04.2024
16:00

Відновлення Донеччини: поки навіть не в проєкті, але…

Стосунки влади і громадськості ніколи не були виключно конструктивними, на Донеччині зокрема, - передусім через взаємну недовіру, брак досвіду, неспівпадіння уявлень про співпрацю і просто небажання влади бути додатково контрольованою.
Країна
26.04.2024
10:51

Український метал: здається, є надія

"Виробничі результати за підсумками року могли бути вищими, якби імпортна продукція з Китаю не заходила у великих обсягах на вітчизняний ринок, особливо коли в Україні виробляються аналоги".
Всі статті