647 громадян України, які були або й досі у полоні, отримають по 100 тисяч грн

647 громадян України, які були чи всі ще перебувають у російському полоні, отримають по 100 тисяч гривень. Про це 17 грудня повідомила прес-служба Міністерства з питань реінтеграції тимчасово окупованих територій.

"Мінреінтеграції виплатить по 100 тисяч гривень ще 474 звільненим із російського полону та 173 особам, які незаконно утримуються РФ", - повідомили представники міністерства.

Факт позбавлення цих громадян свободи внаслідок війни РФ проти України ухвалила відповідна комісія при Мінреінтеграції. Її перше засідання відбулося у п'ятницю, 16 грудня.

Зазначається, що ця комісія була створена на виконання закону "Про соціальний та правовий захист осіб, щодо яких встановлено факт позбавлення особистої свободи внаслідок збройної агресії проти України та членів їхніх сімей". До її складу увійшли представники міністерства, інших органів державної влади та громадських об'єднань.

Сама комісія працюватиме замість ліквідованої міжвідомчої комісії при Мінреінтеграції.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Україну повернулися двоє дітей, яких окупанти тримали на тимчасово окупованій території та у РФ.

Статті

Країна
06.06.2024
20:31

Вступна кампанія для мешканців окупованих територій: умови та пільги

По-перше, дорога дуже ускладнилася, це довго, дорого і небезпечно. По-друге, жахи про мобілізацію, які ми бачимо, не сприяють переїзду молодих людей. Якщо він виїде і вступить до вишу, то автоматично стане невиїзним. По-третє, проблеми зі світлом і...
Країна
05.06.2024
13:57

Енергетика: невідворотний тягар тарифів

Завдання балансування енергосистеми виконували саме ТЕС та ТЕЦ. Тому планові відключення населення та підприємств від енергопостачання неминучі.
Світ
03.06.2024
23:08

«Виснаження військових ресурсів Заходу та мобілізаційного ресурсу на Україні має тривати». Російські ЗМІ про Україну

"Ми повинні домогтися, щоб поруч із нами не було держави, яка є плацдармом для постійної агресії проти нас".
Всі статті