12 років тюрми отримав "журналіст", який шпигував для рф на Харківщині та Донеччині

За матеріалами СБУ 12 років тюрми отримав агент фсб, який під виглядом журналіста шпигував для рф на Харківщині та Донеччині. Про це повідомляє канал СБУ у Телеграм 31 жовтня.

"Завдяки доказовій базі Служби безпеки реальний термін ув’язнення отримав учасник агентурної мережі фсб, яка діяла у Харківській та Донецькій областях. Він використовував посвідчення журналіста, щоб збирати розвіддані про Сили оборони та коригувати повітряні удари агресора по регіонах", - зазначається у повідомленні.

За даними слідства, шпигуном виявився мешканець Дружківки, який працював у редакції однієї з місцевих газет, але ще до початку повномасштабного вторгнення він готував проросійські матеріали для одного з рупорів кремля – медіагрупи "росія сьогодні", через що його помітили та завербували спецслужби рф.

У СБУ повідомили, що після вербування російського агента перевели у "режим очікування", а вже після 24 лютого 2022 року він приступив до виконання ворожих завдань.

Зловмисника та ще трьох його спільників затримали у результаті спецоперації у березні цього року на прифронтовій території на сході України.

У СБУ додали, що наразі за матеріалами Служби безпеки суд призначив російському агенту 12 років тюрми.

Як повідомлялось раніше, прокуратура повідомила про підозру "журналістці" з Маріуполя, яка прославляє росію та звинувачує ЗСУ у руйнуванні міста.

Статті

Країна
16.05.2024
10:35

Коломойський: розмова продовжується

Реанімувавши старі звинувачення щодо співвласника групи "Приват" І.Коломойського, влада виклала свій останній та вирішальний козир у діалозі з опальним олігархом. Але чи призведе це до бажаного результату – велике питання.
Країна
15.05.2024
23:21

“Зручна модель” маріупольського виконкому

У квітні Держаудитслужба повідомила про результати ревізії комунального підприємства: виявлені порушення на понад 48 млн гривень. Аудитори не знайшли двох підрядників комунального підприємства
Луганськ
15.05.2024
10:14

«Секретна біолабораторія» з Рубіжного перейшла на нову модель роботи в Києві

Препаратами, з випуску яких компанія розпочала свою діяльність у 1991 році, були нітрогліцерин та ізосорбіду динітрат – малотоннажні технологічно складні активні фармацевтичні інгредієнти
Всі статті