Анастасія Приходько: Якщо піду в політику, то на певний час залишу кар'єру

Українська співачка Анастасія Приходько - одна з найулюбленіших гостей, на яку чекають бійці на сході України. Тому вона намагається завжди знайти час для концертів, творчих зустрічей з хлопцями, що боронять нашу країну від ворога. Нещодавно, 11 вересня, співачка презентувала новостворений рух "Вимагаю змін". Анастасія Приходько розповіла "ОстроВу", хто увійде до складу нового об'єднання, чи планує вона поєднувати музичну і політичну кар'єру.

-Ви заявили про створення громадського руху з комбатом добровольчого батальйону "Аратта" Андрієм Гергертом. Для чого? Хто буде входити до складу?

- Ми створили рух «Вимагаю змін» для того щоб об’єднати людей, волонтерів, патріотів, добровольців щоб змінити нашу країну на краще!

-Чому Ви прийняли це рішення?

-Тому що для мене не байдуже як жити, і яка країна буде в моїх дітей та онуків. Зараз розривають Україну з усіх сторін, грабують державу, ми втомилися на все це дивитися, тому ми хочемо разом з Андрієм залучити якомога більше людей по всій Україні, і почати діяти. Є люди, які вимагають змін у державі. Спочатку ми плануємо всіх бажаючих вислухати, потім за результатами сформувати 10 головних вимог до держави.

-Яку роль саме Ви виконуватиме в цьому русі?

-Я голова цього руху і несу відповідальність за людей які входять до «Вимагаю змін». З 2014 року я на війні допомогаю чим можу військовим, волонтерам, переселенцям. В мене немає жадібності. Я буду продовжувати цю справу. Хочу бути не голословною, а відповідальною. Якщо я щось не зможу зробити, то вибачусь.

Моя функція - комунікація та об'єднання людей! Якщо вирішу для себе піти в політику, то на певний час залишу кар'єру! Якщо ні, то буду співати надалі, але на двох стільцях сидіти не можна.

-Ви маєте намір брати участь з новоствореним рухом на парламентських виборах?

-Це питання ще обговорюється ми поки не готові дати конкретну відповідь.

-Вам вже хтось із політичних партій пропонував співпрацю?

-Багато хто пропонував. У зв’язку з тим що поки ми все зважуємо я не можу конкретно дати відповідь, бо говорити про наміри можна, але я більше люблю розмовляти по факту.

-У батальйоні "Аратта" воює відомий актор Анатолій Пашинін. Ви з ним знайомі? Він буде якось причетний до нового об'єднання?

-Він простий боєць, і все буде відбуватися за наказом комбата Андрія Гергерта.

-Як часто Ви їздите на Донбас? Де саме буваєте?

-Ми були взимку в місті Щастя, Краматорськ, Костянтинівка, навесні - Маріуполь.

-Ви на запрошення приїжджаєте в конкретну частину або самі обираєте місто?

- Я приїжджаю до всіх, хто мене кличе. Хлопці іноді не пускають, коли тривають важкі бої - так було в Авдіївці та в Широкіно. Ми повинні були туди їхати, але було дуже небезпечно і ми відклали поїздку.

-Ви спілкуєтеся з нашими бійцями - про що просять або запитують Вас?

-Ми спілкуємося на різні теми, багато знаю про війну, співаємо зараз, іноді бувають дуже сумні розмови. Взагалі просто розмовляємо про життя і як жити потім, коли закінчиться війна! Я дуже люблю до них приїжджати, бо там дійсно справжня дружба і справжні люди.

-Коли Ви виступаєте перед військовими - що особисто відчуваєте?

-Дуже велику відповідальність за кожне слово за кожну пісню, для мене це особливі концерти, я намагаюся віддати все тепло яке в мене є!!! Вони всі дуже вдячні, коли до приїжджаєш до них, та дуже люблять приймати і годувати.

Фото з Фейсбук-сторніки А.Приходько

-А як часто Ви були на Донбасі до війни?

-Я неодноразово була в тих містах, і багато виступала!

-А що за історія була з Вашим викраденням?

-Це було у місті Попасній коли ми приїхали в тільки но звільнене місто! Ми почали виступати, і був повний зал і мені повідомили про те що вони перехватили розмову сепаратистів про моє викрадення, ми одразу вийшли і був вже запланований план мого пересування с точки А до точки Б! Тоді дійсно я дуже злякалася, бо вивозили мене наші бійці дуже швидко і організовано і треба було чітко слідувати їх наказам.

-Війна змінила в цілому культурну карту нашої країни? У якому напрямку?

-Зараз взагалі культура України змінюється на всі 100% . Раніше в Києві практично не можливо було почути українську мову, зараз люди перестали стидатися і почали розмовляти все більше, і більше і більше... Це дуже тішить, я особисто з 15 року вивчаю мову, і намагаюсь на всі інтерв'ю відповідати українською! По всіх напрямках відбуваються зміни, в музиці, в поезії, і наша зараз задача - не розгубити все це! А намагатися заохочувати молодь і всіх бажаючих розвивати культурний простір України.

-Ви відмовилися від російських нагород, а з кимось продовжуєте спілкуватися з РФ - колеги чи друзі?

-В мене залишилась хрещена мати моїх дітей, вона була на Майдані - я неодноразово її запрошувала на Майдан і вона була зі мною... Більше нікого нема! Всі стосунки я порвала з усіма, хто у РФ.

-У листопаді 2017 року Ви отримали - звання заслуженої артистки України. Для Вас особисто ця нагорода наскільки вагома?

-Хочу подякувати всім українцям за цю нагороду бо якщо б не вони, то нічого б не було! Це перша нагорода в моїй країні!

-Після цього якось змінилася музична кар'єра?

-Вона змінилася на зовсім інше життя, зовсім інша музика , пісні...Все почала писати сама, пишу вірші, музику, зараз роблю україномовний альбом яким я дуже пишаюся! Тому все змінилося на краще і радію, що стала справжнім музикантом.

-Над якими ще музичними проектами зараз працюєте?

-Вперше спробувала себе як ведуча на телеканалі ICTV у передачі «Секретний фронт» - в мене у вересні дебют. Ще готуюся до зйомок кліпа на пісню «Саме той».

-Хто з українських співаків українського шоу-бізнесу Вам імпонує?

- "Океан Єльзи"! Це улюблена моя группа.

-Якою є ситуація зараз навколо позову, поданого проти творців ролика про агітацію за П.Порошенко?

- Вже пройшли два судових слухання і сам суд призначили на 13 вересня. Ми викликали адміністрацію президента та міністра культури до суду! Побачимо як вони будуть себе вести.

-Крім компенсації розміром 521 тис, Ви вимагаєте в суді моральне відшкодування -1 гривню. Чому саме 1 гривня?

-Тому що я за правду, мені не треба грошей, я не за цим йшла до суду. Я заберу те, що мені належить по закону, і все.

-Ви говорили, що до суду справу можна було не доводити, якби перед вами вибачилися. Тобто ніяких спроб з того боку абсолютно не було?

-Ні! Ніхто не вибачився. Навіть не намагалися це зробити.

-А як Ви думаєте, чому не було вибачень?

-Бо для таких чоловіків, як вони, то напевно якісь незручності вибачитись перед жінкою, яку вони обдурили. І мені соромно за таких чоловіків.

-Тобто, ця ситуація свідчить про безвідповідальність саме продюсерського центру чи все-таки політсили?

-Це стосується всіх, від міністра культури до Цапенко, який є режисером, та до людей з Адміністрації президента. Цю справу я все одно доведу до кінця - у разі потреби буду звертатися до Європейського суду.

Бесіду вела Ірина Голіздра, "ОстроВ"

Статьи

Мир
19.03.2024
05:50

«Пока мы не победим окончательно, устанавливать такую зону было бы преждевременно». Российские СМИ об Украине

"Какое же это потрясающее чувство, когда тебе не стыдно за свою страну. Не потому, что твоя Родина всегда и во всем лучшая. Вовсе не во всем и далеко не всегда. А потому что после сокрушительного поражения в холодной войне Россия отказалась принять...
Донбасс
17.03.2024
19:51

Выборы в "ДНР": "наблюдатели" с автоматами, пляски донецкого "мэра" и "геополитик" из Италии. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса изо всех пытались продемонстрировать, что выборы президента чужой страны на аннексированных территориях Украины проходят, законно, прозрачно и честно. При этом зачастую левая рука не знала, что делает...
Страна
16.03.2024
14:16

Выплаты переселенцам: кто останется без помощи

С 1 марта в Украине изменился подход к предоставлению государственных выплат внутренне перемещенным лицам. В результате – ежемесячных пособий лишились около миллиона украинцев.
Все статьи