Донецкий адвокат просит Минюст и Генпрокуратуру запретить КПУ. За недобросовестную рекламу

Донецкий адвокат Сергей Осыка направил в Министерство юстиции и Генеральную прокуратуру  заявления, в которых просит эти органы обратиться в Верховный суд, относительно запрета Коммунистической партии Украины. Текст документов заявитель передал в распоряжение «ОстроВа».

В своих заявлениях адвокат основывается на текстах Программы КПУ и недобросовестности, по его меннию, рекламной кампании КПУ «Вернем страну народу!».

«…З огляду на зміст зазначеної програми можна зробити висновок про те, що дії Компартії України направлені на підвищення бойовитості партійних рядів та здійснення державного перевороту (революції) з метою незаконного захоплення державної влади шляхом ведення в оману населення та проведення масових протизаконних протестів, страйків, акцій громадської непокориЗ метою порушення суверенітету і територіальної цілісності держави, підрив її безпеки Компартія України розгорнула всеукраїнську акцію під назвою «Повернемо країну народу!», - говорится в заявлениях.

Адвокат отмечает, что рекламная кампания КПУ «Вернем страну народу» вводит потребителей в заблуждение, поскольку по Конституции власть в стране и так принадлежит народу.

«Розповсюджена Компартією України реклама із позначенням «Повернемо країну народу» є недобросовісною, адже вводить в оману споживачів реклами (а саме виборців), та створює уявлення, що нібито хтось відібрав країну у народа, та лише незаконними методами (масовими протестами, страйками та акціями громадської непокори) можливо повернути країну народу. Окрім цього, неточність, недостовірність та двозначність вказаної реклами полягає у тому, що КПУ не зазначає: Хто поверне країну народу? Якому народу буде повернуто? Яку країну буде повернуто народу?

Конституцією України (статті 1, 2 та 5) передбачено, що Україна є суверенна і незалежна, демократична, соціальна, правова держава. Суверенітет України поширюється на всю її територію. Носієм суверенітету і єдиним джерелом влади в Україні є народ. Народ здійснює владу безпосередньо і через органи державної влади та органи місцевого самоврядування».

«З огляду на вищезазначене вбачається, що діяльність (зокрема, розповсюдження недобросовісної реклами) та програмні цілі, які відображені у програмі та Статуті, Комуністичної партії України мають антиконституційний та протиправний характер. А відтак діяльність Комуністичної партії України має бути заборонена у судовому порядку», - резюмирует Сергей Осыка. 

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи