Соратник Мороза предупреждает Ющенко о предательстве

“Деякі особи, які працювали на відповідальних посадах у системі штабів кандидата на пост Президента України В. Ющенка на території Донецької області, поводились негідно. На наше переконання, вони свідомо вчиняли певні дії на користь суперника, тобто зраджували вас. Така оцінка склалась під час співпраці штабів В. Ющенка та О. Мороза в період з середини листопада до 26 грудня 2004 року”.

Такое заявление содержится в открытом письме народного депутата Украины І, ІІ, ІІІ созывов, руководителя избирательного штаба Александра Мороза на севере Донецкой области Алексея Шеховцова к Президенту и Премьер-министру Украины. Приводим его текст полностью, на языке оригинала.

Шановний Вікторе Андрійовичу!

Шановна Юлія Володимирівно!

Під час виборчої кампанії та при вступі на найвищі державні посади ви обіцяли однією з базових засад нової влади зробити принципово іншу, ніж у ваших попередників, кадрову політику. Тільки професійна і чесна влада, справді, здатна вивести з кризи українське суспільство. Саме такого підходу в доборі кадрів очікують від вас не тільки ваші прихильники, але й загалом український народ.

Однак, вже перші здійснені вами призначення викликали в окремих випадках здивування і настороженість громадськості. Йдеться про голів декількох обласних державних адміністрацій, коли на ці відповідальні посади призначено осіб, які, зокрема, активно виступали під час виборчої кампанії на боці кандидата В. Януковича. Справа не в тім, що ці діячи мали відмінні від ваших політичні уподобання. Важливо, що деякі прихильники В. Януковича, у тому числі й згадані особи, діяли цинічно, грубо порушуючи вимоги законодавства та моральні норми. Не називаю їх поіменно, оскільки я особисто більше обізнаний із ситуацією у Донецькій області, про яку в даному випадку не йдеться. Але як народний депутат України трьох скликань часто спілкуюсь з моїми колегами та іншими громадськими діячами з усіх областей і маю підстави довіряти їхній інформації.

На черзі – призначення заступників голів обласних державних адміністрацій, голів районних державних адміністрацій, заміна керівників місцевих підрозділів МВС, СБУ, Державної податкової служби, інших органів влади. Тобто, йдеться про тисячі керівників, які, залежно від успішності вашої кадрової політики, можуть або забезпечити виконання ваших намірів, або дискредитувати нову владу і загальмувати поступ України ще на багато років.

Тому ви зобов’язані запровадити надійні технології формування кадрового резерву, збирання інформації про кандидатів на керівні посади, перевірки та оцінки цієї інформації. Такі технології мають бути відомими і зрозумілими для всіх громадян.

Що такого кадрового механізму на сьогодні не існує, я мав нагоду пересвідчитись, коли звертався до вашого виборчого штабу чи вже після виборів до ваших найближчих соратників з власними оцінками діяльності ваших довірених осіб та начальників штабів у північній частині Донецької області. Я мав право на такі оцінки, оскільки у 1990-2002 роках був народним депутатом України від міста Краматорськ, а у 2004 році брав активну участь у виборчій кампанії на зазначеній території. Мої звернення залишились без відповіді, тому коротко нагадаю, що саме турбує мене та інших ваших прихильників у зазначеному регіоні.

Справа в тім, що деякі особи, які працювали на відповідальних посадах у системі штабів кандидата на пост Президента України В. Ющенка на території Донецької області, поводились негідно. На наше переконання, вони свідомо вчиняли певні дії на користь суперника, тобто зраджували вас. Така оцінка склалась під час співпраці штабів В. Ющенка та О. Мороза в період з середини листопада до 26 грудня 2004 року. Оскільки зазначені зрадники зараз активно готують списки “кадрового резерву” для місцевих “команд Ющенка”, особисто “разігріваються” на керівні посади в органах місцевої влади, беруть активну участь у формуванні місцевих осередків партій “Батьківщина”, “Наша Україна”, “Партії захисників вітчизни” тощо, то існує серойзна загроза, що саме ці особи потраплять до вашого кадрового резерву.

Моїм завданням не є запропонувати довершену конструкцію кадрової машини, оскільки це під силу лише вашому апарату. Але одну пропозицію хочу подати: під час призначення на керівні посади в органах влади доцільно проводити публічні слухання щодо кандидатур. Йдеться про залучення до обговорення кандидатур колишніх та чинних депутатів всіх рівнів, партійних активістів, учасників виборчої кампанії тощо – назвемо їх експертами. Обов’язково слід залучати до обговорення експертів не тільки із середовища “Нашої України”, БЮТ та союзницьких партійних структур, але й з інших громадських організацій.

Ідеологія таких громадських слухань повністю відповідає задекларованому вами наміру запровадити прозорий механізм добору кадрів. Технічно реалізувати таку пропозицію нескладно. Наприклад, для обговорення кандидатур на всі посади голів районних адміністрацій Донеччини вашим повноважним представникам досить було би провести у Донецьку один день. Головне – забезпечити достатню репрезентативність експертів через максимально можливу публічность заходу. Звичайно, право оцінювати інформацію, надану експертами, залишається за тими, хто здійснюватиме призначення на керівні посади.

З повагою, Олексій Шеховцов, народний депутат України І, ІІ, ІІІ скликань, (під час виборів - керівник виборчого штабу кандидата на пост Президента України О. Мороза на півночі Донецької області, територіальні виборчі округи №№ 46, 51, 52, 58)

ЦИСПД

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи