На Тернопільщині відремонтували фельдшерсько-акушерський пункт в селі Гнилиці



Голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь взяв участь у відкритті відремонтованого фельдшерсько-акушерського пункту в селі Гнилиці Підволочиського району, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі облдержадміністрації.


Участь у церемонії відкриття взяли також начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Богдан Ониськів, ректор Тернопільського національного медичного університету імені Івана Горбачевського Леонід Ковальчук.

Як розповів Богдан Ониськів, у селі  Гнилиці Підволочиського району медичний університет здійснює два проекти. Перший – це створення закладу з догляду за людьми похилого віку. Для цього планується орендувати два приміщення, в яких має бути організовано харчоблок, надаватися амбулаторна медична допомога. Медуніверситет виділяє свій автотранспорт, медичного працівника з числа студентів. І 15 людей похилого віку з цього села будуть звозити у тих два будиночки на день, опікуватися ними, а увечері розвозити по домівках.

Другий проект – це спільна робота медуніверситету і проекту ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Частково за кошти навчального закладу, а частково – проекту ПРООН відремонтували фельдшерсько-акушерський пункт, зробили приміщення для тимчасового проживання студентів. Тернопільський національний медичний університет імені Івана Горбачевського ввів у програму навчання студентів старших курсів фельдшерсько-акушерський курс. У відремонтованому ФАПі під наглядом досвідченого фельдшера студенти, змінюючи один одного, пройдуть хорошу практику.

Це перший такий ФАП, який відкрили після ремонту. Однак, як зазначив Богдан Ониськів, планується відкриття подібних фельдшерсько-акушерських пунктів у Зарубинцях Підволочиського району та  Кокошинцях  Гусятинського. Обидва будуть відремонтовані за кошти лише медуніверситету.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи