На Тернопільщині відремонтували фельдшерсько-акушерський пункт в селі Гнилиці



Голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь взяв участь у відкритті відремонтованого фельдшерсько-акушерського пункту в селі Гнилиці Підволочиського району, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі облдержадміністрації.


Участь у церемонії відкриття взяли також начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Богдан Ониськів, ректор Тернопільського національного медичного університету імені Івана Горбачевського Леонід Ковальчук.

Як розповів Богдан Ониськів, у селі  Гнилиці Підволочиського району медичний університет здійснює два проекти. Перший – це створення закладу з догляду за людьми похилого віку. Для цього планується орендувати два приміщення, в яких має бути організовано харчоблок, надаватися амбулаторна медична допомога. Медуніверситет виділяє свій автотранспорт, медичного працівника з числа студентів. І 15 людей похилого віку з цього села будуть звозити у тих два будиночки на день, опікуватися ними, а увечері розвозити по домівках.

Другий проект – це спільна робота медуніверситету і проекту ПРООН “Місцевий розвиток, орієнтований на громаду”. Частково за кошти навчального закладу, а частково – проекту ПРООН відремонтували фельдшерсько-акушерський пункт, зробили приміщення для тимчасового проживання студентів. Тернопільський національний медичний університет імені Івана Горбачевського ввів у програму навчання студентів старших курсів фельдшерсько-акушерський курс. У відремонтованому ФАПі під наглядом досвідченого фельдшера студенти, змінюючи один одного, пройдуть хорошу практику.

Це перший такий ФАП, який відкрили після ремонту. Однак, як зазначив Богдан Ониськів, планується відкриття подібних фельдшерсько-акушерських пунктів у Зарубинцях Підволочиського району та  Кокошинцях  Гусятинського. Обидва будуть відремонтовані за кошти лише медуніверситету.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи