Губернатор підбив підсумки року молоді на Прикарпатті

Губернатор Івано-Франківської області Микола Палійчук підвів підсумки року молоді, - повідомляє "Телебачення Галичина".

Згідно Указу Президента України Віктора Ющенка 2009 рік було оголошено Роком молоді. Це можливість підвищити роль молодих людей у розбудові демократичного громадянського суспільства, створити належні умови для інтелектуального, культурного та фізичного розвитку українського юнацтва.
Підсумки року стали темою зустрічі голови Івано-Франківської обласної державної адміністрації Миколи Палійчука з молодими політологами Прикарпаття, яка відбулася 29 грудня. В першу чергу керівник області відзначив, що із закінченням року обласна влада не перестане турбуватися про молодь.
Він зізнався, що стосовно молодіжної політики в області зроблено далеко не все. Великі труднощі виникають у зв'язку із суперечками найвищих посадовців держави та недосконалою організацією влади.
«Зміни до Конституції принесли тотальне невиконання указів Президента, тобто, є сьогодні Президент, який є гарантом Конституції, є виконавча влада в особі Прем'єр-міністра, — сказав пан Палійчук. — Всі укази, які видає Президент, чи про рік молоді, чи про підтримку гуцульської культури, урядом свідомо блокуються. Це буде продовжуватися до тих пір, поки ми не будемо мати чітку вертикаль влади».
Учасники розмови не оминули увагою теми майбутніх президентських виборів. Микола Палійчук переконаний, що реклама кандидатів була б ефективнішою, якби кошти призначалися не на друк агітаційних матеріалів, а на забезпечення найнеобхідніших соціальних видатків.
«Дали б нам 50 мільйонів доларів — ми б поміняли всі вікна в садочках, школах, лікарнях, поміняли б теплотраси, купили б нормальне обладнання для лікарень і навіть би дозволили приліпити фотографію кандидата на кожне вікно. Це за його гроші, замість виборчої реклами. Повірте, воно би краще спрацювало».
Голова обласної держадміністрації додав, що в результаті вибори виграє тільки один. Решті ж не було б жаль грошей, потрачених на таку рекламну кампанію, адже вони пішли б на добру справу.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи