Більше 90 тернопільських посадовців міліція перевіряла на наявність справжності дипломів



Міліція перевірила і не виявила фактів підробки документів про здобуття вищої освіти у керівництва обласної та райдержадміністраціях. Про це йдеться у листі в.о. начальника управління по боротьбі з організованою злочинністю УМВСУ в Тернопільській області Я.Матвійчука, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Всього перевірялося на предмет справжності дипломів більше 90 посадовців.

«У свою чергу, обласна державна адміністрація, розуміючи, що перевірка освітньої документації є радше даниною політичним шоу, які мають місце в нашій державі, пропонує органам внутрішніх справ області повідомити про те, скільки коштують платникам податків такі перевірки і чи співмірний їхній результат із витратами УМВС в області та закладів освіти, які було спрямовано на ці цілі», - каже заступник голови – керівник апарату обласної державної адміністрації Іван Наливайко.

Він вважає, що, на жаль, «професійну та клопітку роботу по збору та обробці інформації про конкретні події та факти, що свідчать про організовану злочинну діяльність, замінено розсиланням запитів, як правило, з підстав міфічної "службової необхідності", щодо надання установами інформації».

«Характерно, що такі запити не рідко стосуються діяльності установи за кілька років та в них вимагається надання копій десятків документів, переважно з фінансових та майнових питань. Особисто переконаний, що така розсилка запитів на отримання інформації, при відсутності дієвих результатів роботи по виявленню організованих злочинних груп у сфері економіки, спрямована на інформаційне забезпечення окремими працівниками правоохоронних органів комерційних інтересів третіх осіб», - каже Іван Наливайко.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи