Центр допомоги жертвам релігійних сект відкривається на Прикарпатті



Благодійний християнський Фонд «Солідарність» відкриває нову послугу для мешканців Прикарпаття – надання допомоги жертвам тоталітарних сект, - повідомляє кореспондент «ОстроВа». Центр розпочне свою діяльність уже в перший місяць наступного року. При фонді працюватиме консультаційний центр і психологічна служба. Всі послуги в рамках програми будуть надаватися безкоштовно.

Як повідомив голова Фонду Андрій Микитин, 90 відсотків адептів сект - це віруючі греко-католицької та православної конфесій. Через те в центрі насамперед працюватиме інформаційна служба, яка допоможе запобігати вступу до сектантських угруповань.

Сьогодні найбільш небезпечні секти тоталітарного характеру в місті Івано-Франківську та області - це агні йога, рейки, свідки єгови, мормони та трясуни.

Чимало галичан вже потрапили в їх пастку і це потягло за собою тяжкі наслідки: розлад сімейних стосунків, втрату майна, тяжкі психічні захворювання.

«При центрі допомоги жертвам сект працюватимуть психологи та богослови. В критичних випадках планується залучення фахівців психіатрів, - каже Андрій Микитин, керівник БХФ «Солідарність». - У нас уже діє група самодопомоги для прозелітів секти свідків єгови, а також для їх родичів. За консультаційною та психологічною допомогою можуть звернутися всі ті, хто тільки підозрює своїх рідних в участі в певних сектах. Адже найважче нашим краянам розпізнати тип і характер секти, куди втрапили їх близькі. Бо потім з кожним днем стане все тяжче їм допомагати».

До роботи в центрі за мірою потреби також залучатимуться представники правоохоронних органів та юристи.




Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи