Центр допомоги жертвам релігійних сект відкривається на Прикарпатті



Благодійний християнський Фонд «Солідарність» відкриває нову послугу для мешканців Прикарпаття – надання допомоги жертвам тоталітарних сект, - повідомляє кореспондент «ОстроВа». Центр розпочне свою діяльність уже в перший місяць наступного року. При фонді працюватиме консультаційний центр і психологічна служба. Всі послуги в рамках програми будуть надаватися безкоштовно.

Як повідомив голова Фонду Андрій Микитин, 90 відсотків адептів сект - це віруючі греко-католицької та православної конфесій. Через те в центрі насамперед працюватиме інформаційна служба, яка допоможе запобігати вступу до сектантських угруповань.

Сьогодні найбільш небезпечні секти тоталітарного характеру в місті Івано-Франківську та області - це агні йога, рейки, свідки єгови, мормони та трясуни.

Чимало галичан вже потрапили в їх пастку і це потягло за собою тяжкі наслідки: розлад сімейних стосунків, втрату майна, тяжкі психічні захворювання.

«При центрі допомоги жертвам сект працюватимуть психологи та богослови. В критичних випадках планується залучення фахівців психіатрів, - каже Андрій Микитин, керівник БХФ «Солідарність». - У нас уже діє група самодопомоги для прозелітів секти свідків єгови, а також для їх родичів. За консультаційною та психологічною допомогою можуть звернутися всі ті, хто тільки підозрює своїх рідних в участі в певних сектах. Адже найважче нашим краянам розпізнати тип і характер секти, куди втрапили їх близькі. Бо потім з кожним днем стане все тяжче їм допомагати».

До роботи в центрі за мірою потреби також залучатимуться представники правоохоронних органів та юристи.




Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи