У Тернополі підвели попередні підсумки Проекту «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду»

У Тернополі підвели попередні підсумки діяльності в області спільного Проекту ЄС та Програми розвитку ООН «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду», - повідомляє "Про все".

Перший віце-губернатор Андрій Фліссак задоволений роботою всіх, хто був причетним до реалізації мікропроектів у селах і містечках. Адже для цього необхідно було злагоджено працювати і владі, і громаді.

Для влади і для міжнародних донорів важливим є те, аби до реалізаці проектів люди ставились відповідально. Для цього кожна громада, згідно формули, повинна була внести свої 5% вартості проекту.

Загальний бюджет Проекту в Тернопільській області становить 6 031 970 гривень. Із них: внески громад – 681 634; спонсорів – 145 036; районні, селищні та сільські бюджети – 1 433 782 гривні. З обласного бюджету надали 1 мільйон гривень. Внесок Проекту – 2 771 518 гривень.

Зазначимо, участь у проекті «Місцевий розвиток, орієнтований на громаду» взяло 8 відібраних районів – Зборівський, Бережанський, Козівський, Лановецький, Гусятинський, Теребовлянський, Монастириський, Підволочиський. Ще один район – Бучацький – нещодавно внесли до списку як такий, що постраждав від минулорічної повені.

Всього в Тернопільській області реалізовано або ще перебуває на стадії завершення 40 мікропроектів. Люди завдяки фінансовій підтримці місцевої влади змогли вирішити по одній обраній проблемі. Це – підвіз дітей до школи, енерго- і тепло збереження у навчальних закладах, реконструкція водогону, ремонт фельдерсько-акушерського пункту, а також впорядкування сміттєзвалища.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи