Таксисти збільшили тариф на проїзд на 50%, тому збільшення податку на 20 гривень обгрунтоване

Коментар міського голови Івано-Франківська Віктора Анушкевичуса щодо акції протесту таксистів проти збільшення ставки єдиного податку, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі міськвиконкому.

«Ця акція є свідченням того, що виборча кампанія розпочалась і не тільки щодо президентських виборів, а й щодо виборів органів місцевого самоврядування. У другому випадку поки-що неофіційна її частина» – зазначив міський голова Віктор Анушкевичус.
«Якщо говорити про ставки єдиного податку, то вони не переглядались майже 4 року. Якщо говорити конкретно про ставку єдиного податку для пасажирських перевезень таксистами, то в 2008 році при ставці 80 гривень це було 16 доларів, а пропоноване сьогодні підняття ставки на 20 гривень складе в загальному 13 доларів. Фактично, якщо прив’язуватись до стійкої валюти, то не йдеться про підвищення тарифу. Окрім того, якщо підрахувати індекс інфляції за останні чотири роки, то він складе майже 100%.
Якщо ж порівнювати з іншими містами, то ставки єдиного податку на такий вид діяльності менше 100 гривень немає в жодному обласному центрі. Зокрема, в Чернігові – це 150 грн., в Рівному – 110 грн., в Тернополі – 100 грн., у Львові – 200 грн. Для порівняння у Коломиї, що є районним центром Івано-Франківської області, ставка податку в цьому випадку становить 100 гривень».
За словами міського голови Віктора Анушкевичуса, питання ставок єдиного податку, в тому числі і для таксистів, розглядалося на засіданні бюджетної комісії, а також на засіданні ради підприємців, на яке організатори сьогоднішньої акції не з’явились, так само як і на засідання виконавчого комітету, хоча і були запрошені. Окрім того, Роману Харуку було запропоновано подати розрахунки витрат таксистів до засідання Виконавчого комітету для того, щоб можна було об’єктивно розібратись у цьому питанні. Пройшов місяць, але жодних розрахунків не було надано.
«Я постійно веду прийом громадян, а також юридичних осіб – суб’єктів підприємницької діяльності. Жоден із керівників Асоціації приватних таксистів до мене не звертався.» – наголосив міський голова.
Тому, сказав Віктор Анушкевичус, коментуючи вимоги таксистів, я можу говорити про те, що таксистів сьогодні використовують. Вони ж не говорять про те, що за два останніх роки вони збільшили тариф на 50%. Більше того є цікава обставина – вони стверджують, що їх є 1500 суб’єктів підприємницької діяльності, а за даними податкової інспекції зареєстровано 481 перевізника. Це свідчить лише про те, що всі інші здійснюють перевезення нелегально і про жодну сплату податку не йдеться.

Як повідомляв "ОстроВ": Понад 100 машин зібрались на площі перед білим будинком в Івано-Франківську в знак протесту проти збільшення єдиного податку.

Статьи

Страна
29.03.2024
10:18

В Крыму становится страшно: растет популярность страхования от БПЛА

...Эти выплаты никто не увидит, так как нет законодательной базы. Если они страхуют от террористического акта, то должно быть решение о возбуждении уголовного дела по соответствующей статье и так далее. Все остальное – красивые слова и обещания,...
Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Все статьи