Ситуація із захворюваністю на ГРВІ в Тернополі є стабільною






Ситуація із захворюваністю на гострі респіраторні вірусні інфекції в Тернополі є стабільною. У п’ятницю показник становив 80,66 випадків на 10 тисяч населення, - повідомляє «ІНТБ».

«Це більше, аніж по завершенні листопадової епідемії, але й до епідемічного порогу ще далеко», – розповіла завідуюча епідемічним відділом міської санепідемстанції Богдана Козяр. Не зафіксовано за останній місяць і смертельних випадків.

Наразі, каже Богдана Козяр говорити про закриття навчальних закладів Тернополя на карантин ще зарано. Але як тільки епідемічний поріг буде перевищено, епідеміологи приймуть відповідне рішення.
До нових спалахів захворювань на вірусні інфекції тернопільські лікарі готові, запевняє головний лікар швидкої допомоги Ярослав Чайківський. Необхідні медикаменти та інші витратні матеріали там у наявності є.

Загалом, у лікарні швидкої допомоги є 265 ліжкомісць. Під час нещодавньої епідемії там на лікуванні перебувало аж 325 пацієнтів, каже Ярослав Чайківський, з яких 80% – це хворі на грип та ускладнення.
У разі спалаху нової епідемії, каже головний лікар закладу, лікарня готова прийняти таку ж кількість пацієнтів..

Статьи

Страна
20.04.2024
10:00

Тучи на горизонте, или Почему у бизнеса "портится настроение"?

Валовой внутренний продукт (ВВП) за январь-февраль вырос на 3,6%, по данным Минэкономики. Не стоит забывать, что в январе 2023 г. зафиксировано падение на 32%, в феврале – на 26%. Сейчас - рост...
Мир
20.04.2024
09:31

"Трамп хочет, чтобы Конгресс принял решение о помощи Украине". Обзор западных медиа

Если Трамп вернется в должность и попытается протолкнуть мирное соглашение между Россией и Украиной, ему нужно, чтобы Украина имела сильную военную позицию
Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Все статьи