Тернопіль таки матиме полігон для утилізації твердих побутових відходів



Державний акт на право користування ділянкою на території Миролюбівської сільради підписано, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Як повідомив голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь - підписано державний акт на право постійного користування земельною ділянкою під розташування тимчасового полігону твердих побутових відходів поблизу Миролюбівки.

«Так, справу зроблено, документ є, і мерія Тернополя тепер може спокійно, після отримання дозволів, починати будівельні роботи. Але, з якими труднощами, цей процес пройшов! Скільки було безпідставних звинувачень, звернень до прокуратури, сесійних рішень…  Прикро, що спільні проблеми, замість об’єднувати, роз’єднували…» , - констатує Юрій Чижмарь.

Керівник області зазначив, що зволікання з візуванням згаданого акту суттєво сповільнило роботи з облаштування полігону. Про неналежну діяльність органів Держкомзему в області голова облдержадміністрації поінформував у понеділок, під час зустрічі, Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.

«Не можна видавати акт на землю лише тому, що в п’ятницю я поінформував про ініціативу перекриття доріг, якщо акт не буде видано до понеділка.

Боязнь цього, що будуть протестні акції й, мабуть, змусила «земельників» підписати цей акт. Але ж це не нормальний режим роботи органів влади!», - вважає голова облдержадміністрації.

«Не видавати акт, від якого залежить життєдіяльність цілого обласного центру, - зізнався Юрій Чижмарь,  –  я цього  не зрозумію. Як і те, що один з народних депутатів від БЮТ збирав нараду “земельників”, на якій обговорювали питання видавати чи не видавати цей акт».

На жаль, "завдяки" таким діям область втратила дорогоцінних три тижні, коли була нормальна погода і можна було проводити земляні роботи.

Сьогодні ж голова ОДА зустрічається з міським головою Тернополя та генпідрядником робіт - фірмою “Тернопільбуд”, аби виробити спільне бачення подальшого ведення робіт.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи