Тернопіль таки матиме полігон для утилізації твердих побутових відходів



Державний акт на право користування ділянкою на території Миролюбівської сільради підписано, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Як повідомив голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь - підписано державний акт на право постійного користування земельною ділянкою під розташування тимчасового полігону твердих побутових відходів поблизу Миролюбівки.

«Так, справу зроблено, документ є, і мерія Тернополя тепер може спокійно, після отримання дозволів, починати будівельні роботи. Але, з якими труднощами, цей процес пройшов! Скільки було безпідставних звинувачень, звернень до прокуратури, сесійних рішень…  Прикро, що спільні проблеми, замість об’єднувати, роз’єднували…» , - констатує Юрій Чижмарь.

Керівник області зазначив, що зволікання з візуванням згаданого акту суттєво сповільнило роботи з облаштування полігону. Про неналежну діяльність органів Держкомзему в області голова облдержадміністрації поінформував у понеділок, під час зустрічі, Прем’єр-міністра Юлію Тимошенко.

«Не можна видавати акт на землю лише тому, що в п’ятницю я поінформував про ініціативу перекриття доріг, якщо акт не буде видано до понеділка.

Боязнь цього, що будуть протестні акції й, мабуть, змусила «земельників» підписати цей акт. Але ж це не нормальний режим роботи органів влади!», - вважає голова облдержадміністрації.

«Не видавати акт, від якого залежить життєдіяльність цілого обласного центру, - зізнався Юрій Чижмарь,  –  я цього  не зрозумію. Як і те, що один з народних депутатів від БЮТ збирав нараду “земельників”, на якій обговорювали питання видавати чи не видавати цей акт».

На жаль, "завдяки" таким діям область втратила дорогоцінних три тижні, коли була нормальна погода і можна було проводити земляні роботи.

Сьогодні ж голова ОДА зустрічається з міським головою Тернополя та генпідрядником робіт - фірмою “Тернопільбуд”, аби виробити спільне бачення подальшого ведення робіт.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи