На Тернопільщині спеціалізовані бригади цілодобово очищають вулиці міста від снігу



Для забезпечення належного стану міських доріг в зимовий період, в обласному центрі цілодобово працюють три спеціалізовані бригади КП «Тернопільська міська шляхово-експлуатаційна дільниця», - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

Як розповів заступник міського голови з питань житлово - комунального господарства Микола Марценюк, територію міста очищають у три етапи: проїжджа частина вулиць, де курсує громадський транспорт, бокові дороги, сквери та парки.

Стан прибирання Тернополя є задовільним, зазначив Микола Якович. «На даний час від снігу очищено 70-75 відсотків тротуарів і ми продовжуємо інтенсивно працювати в цьому напрямку. До прибирання також залучаємо приватних підприємців, які очищають території, прилеглі до їхніх закладів», - сказав п. Марценюк.

Загалом місто прибирають від снігу за допомогою 20 спеціальних машин. Дороги посипають технічною сумішшю із солі та піску відповідної консистенції.

«Прогнозоване потепління, дощові опади та коливання температури від плюсової до мінусової можуть спричинити складний стан доріг, ожеледицю, тому ми діятимемо на випередження, - наголосив Микола Якович. – З метою недопущення підтоплень та відповідно утворення льоду, оперативно буде очищено дощеприймальні решітки, працюватимемо у посиленому режимі».

У контексті даної проблематики готується проект рішення міськвиконкому, яким передбачатиметься визначення місця складування снігу з вулиць Тернополя.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи