"Панночку Прикарпаття 2009" обрали в Івано-Франківську (фото)

У Івано-Франківську відбувся конкурс краси „Панночка Прикарпаття-2009”, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Але звичайним конкурсом це свято назвати не можна. Вперше на сцені міста опинилися ті діти, яких в суспільстві традиційно звикли шкодувати. Діти-сироти, напівсироти та діти, позбавлені батьківської опіки. Для них часто організовують муніципальні свята, їм привозять подарунки від різних благодійників і на цьому турбота закінчується. Проте, як справедливо зазначила організатор „Панночки Прикарпаття” голова правління Благодійного фонду „Берегиня” та Директор косметичного центру „Космолюкс” Тетяна Дуда, кожна дівчинка мріє стати принцесою. Мріє вийти на велику сцену у красивій сукні і продемонструвати свої таланти.
Мріяла про це колись і Тетяна Дуда, тому й вирішила подарувати цю мрію дітям. Сніжного грудневого вечора десять дівчаток відчули, що опинилися в казці.
Позаду репетиції, розучування пісень та віршів, купівля найнеобхідніших для такого конкурсу речей, навчання під керівництвом хореографа, керівника студії танцю „Drive romance” Ярослава Бабчука. Позаду постійні переїзди, адже дві учасниці конкурсу родом із Болехова і на щоденні репетиції їх особисто возив мер цього міста Зіновій Макота. Все це вже позаду і залишився зал, глядачі, музика і конкурсні завдання.
Завдань було п’ять. Спочатку відбувалося представлення учасниць і дівчатка в український костюмах виходили на свою першу сцену. Потім конкурсантки демонстрували свої знання в раунді „Розумниця”. Далі кожна дівчинка показала себе справжньої господинькою, продемонструвавши власноруч приготовлені страви.
Найцікавішим виявився конкурс „Коронний номер”, в якому всі учасниці продемонстрували свої таланти – художнє читання віршів, танець, спів, гра на фортепіано та на бандурі, вишивка бісером та малювання.
Кожна дівчинка була неперевершеною, проте конкурс є конкурс, а, значить, журі, до якого увійшли директор мережі магазинів „Оптика Люксор” Ігор Ганжа, директор муніципального центру дозвілля Надія Загурська, депутат міської ради Руслан Панасюк, доцент Прикарпатського національного університету імені Василя Стефаника, режисер Галицького балу Лілія Борисевич, міський голова Болехова Зіновій Макота, директор компанії „Ютім” Тарас Гурик та директор танцювальної школи Влада Ями Ганна Крисюк мало визначити переможницю. Нею стала дев’ятирічна Катерина Юрів. Саме вона отримала титул „Панночка Прикарпаття-2009” і можливість опинитися на дорослому святі „Галицькому балу”, на якому вручить корону княжні балу.
Тетяна Дуда запевняє, що „Панночка Прикарпаття” стане щорічним святом. Дуже багато красивих і талановитих дівчаток мріють про участь в конкурсі краси. І далеко не кожна з них, в силу тих чи інших життєвих обставин, може опинитися в справжній казці. А мрія повинна здійснитися. Тому щороку талановиті дітки матимуть шанс вийти на сцену і довести: справжні маленькі красуні ось тут, поруч з нами. Просто треба вміти їх побачити і підтримати у житті, вміти подарувати дитині її мрію.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи