На колегії управління охорони здоров'я заявили, що Прикарпаття знов на порозі епідемії

На минулому тижні рівень захворюваності на грип та ГРВІ на Прикарпатті зріс в два рази, - повідомляє "Обласне радіо".

Грип господарює знову майже по всій Україні, епідемією охоплено більшість областей. У нашій — захворюваність поки що залишається нижчою епідпорогу, але віруси добираються вже і до нас. Про це йшлося на засіданні колегії головного управління охорони здоров’я ОДА.
Наголошувалося, що епідситуація щодо ГРВі та грипу загострюється. Якщо протягом минулих тижнів щоденно в області реєструвалося 400-600 хворих, то на цьому тижні за медичною допомогою щодня звертається близько 1000 краян. Особливо зростає захворюваність серед дітей. І надзвичайно важливо не допустити ситуацію, яку вже мали. А тому особлива увага зараз профілактиці, обмежувальним заходам щодо масових зібрань, дотриманню теплового режиму в дитячих та навчальних закладах і обов’язковим раннім зверненням. При перших ознаках захворювання слід негайно звертатися за медичною допомогою і ні в якому разі не займатися самолікуванням.
Йшлося на колегії також про важливість щеплення від грипу, про забезпеченість медикаментами, зокрема таміфлю та масками. І те й інше є, найближчим часом маски будуть розподілені по лікувальних закладах.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи