Найширша роз'яснювальна компанія про ЗНО стартує цього року на Прикарпатті

15 грудня о 9.00 розпочалась реєстрація на участь у зовнішньому незалежному оцінюванні 2010 року. Процедура реєстрації закінчиться 31 березня о 18.00 год, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

Своє ставлення до зовнішнього незалежного оцінювання висловив й голова облдержадміністрації Микола Палійчук.
«Сьогодні стартує, думаю, найбільш успішний проект у реформуванні української освіти. Третій рік поспіль проводиться реєстрація випускників шкіл і відповідно потім вони здають тести з різних предметів. Завдяки цьому діти отримали можливість вступати до вищих навчальних закладів виключно завдяки своїм знанням, а не залежно від сімейного положення чи матеріального стану. Зараз якщо дитина розумна вона отримала можливість поступити в будь-який ВУЗ.
В цьому році ми хочемо провести більш ширшу роз’яснювальну компанію, щоб діти знали котрі предмети є обов’язковими для тестування, а які предмети йдуть на вибір. Тому що минулого року були випадки, в нас в області в тому числі, коли дитина здавала лише один тест. По одному ж тесту жоден ВУЗ не приймав абітурієнтів. Зараз обов’язковими для тестування як мінімум є два предмети.
Також в області проводилась реєстрація на пробне тестування. Зараз будемо його проводити. Вважаю, що минулого року воно було успішним . Дитина має можливість потренуватися так би мовити в бойових умовах. Це важливо, бо є випадки, коли діти приходять на тестування і то чи страх, чи переживання заважають їм спокійно подумати. Вони губляться часто роблячи механічні помилки. Тому вважаю правильним проведення в області пробних тестів. Оскільки вони платні, то ми знаходимо спонсорів, в тому числі й серед партійних організацій, які оплачують їх. Цього року близько дванадцяти тисяч прикарпатських учнів візьмуть участь в процедурі тестування.»
Також голова облдержадміністрації повідомив, що спільно з головою обласної ради Ігорем Олійником було прийнято рішення заснувати для учасників пробного тестування приз - "Ноутбук собі і рідній школі".

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи