Скасувати угоду про реадмісію між Україною і Євросоюзом вимагали у Франківську

15 грудня у Івано-Франківську ВО «Свобода» провела акцію проти нелегальної міграції, - повідомляє "pravda.if.ua".

Вона розпочалася зустріччю з журналістами, яку провели координатор Всеукраїнської кампанії ВО „Свобода" Андрій Іллєнко та очільник обласної «Студентської Свободи» Василь Попович. Пізніше, на Вічевому майдані Івано-Франківська молодь провела флеш-моб «Захистимо Україну від нелегалів».
На зустрічі з представниками мас-медіа Андрій Іллєнко наголосив, що для ВО „Свобода" питання міграції одне з першочергових. На переконання націоналістів, сьогоднішня влада намагається перетворити українців на безправних аборигенів, а сюди заселити мільйони нелегальних мігрантів. Тому подібні заходи «свобода» проводить по всій Україні.
«Свободівці» вимагають скасувати угоди про реадмісію з Європейським Союзом, яка набуває чинності з 1 січня 2010 року.
Андрій Іллєнко повідомив, що за попередніми підрахунками експертів, наступного року в Україні отабориться щонайменше 150 тисяч нелегалів з країн Центральної Азії та Африки. Україна ж, за його словами, зобов'язалася приймати чужих нелегалів, не уклавши водночас потрібних угод про реадмісію з тими країнами, з яких ідуть найбільші потоки мігрантів, а це Росія, Білорусь та Кавказькі держави. «Проблема з нелегальною міграцією – це не вигадки і не пустослів’я, нелегали швидко пристосовуються до місцевих умов, завдяки злочинним діям влади, яка за хабарі видає посвідки на постійне проживання для іноземців і тим самим перетворює Україну у справжній відстійник. Ми будемо змушені годувати чужих нелегалів, не маючи навіть правових підстав відправити їх на батьківщину. Маючи голодну армію та знаходячись у катастрофічному економічному стані, Україна змушена витрачати сотні мільйонів доларів на утримання та депортацію нелегалів» - підсумував координатор Всеукраїнської акції «Свободи».
На думку «Свободи» цю угоду слід розглядати як своєрідну данину України за "лояльність" ЄС щодо наших громадян. Проте, насправді замість полегшення візового режиму з країнами ЄС українці все частіше стикаються з хамством та зневагою євробюрократів.
Координатор Івано-Франківської обласної «Студентської Свободи» Василь Попович підкреслив, що загроза передусім торкнеться областей, які розташовані у прикордонній зоні, а отже і Івано-Франківщини. Він також повідомив, що мешканці Івано-Франківська вже зараз відчувають постійне зростання присутності іноземців. Навіть іноземні студенти вже давно відчувають себе тут повними господарями, утискаючи українських студентів.
Очільник «студентів-свободівців» повідомив про результати опитування, які були проведені молодіжною структурою ВО «Свобода» по ВУЗах міста. 85% респондентів вважають, що студенти-іноземці мають кращі умови навчання та проживання. 95 % української молоді виступають проти збільшення кількості іноземців у Івано-Франківську. Вступ в дію угоди однозначно збільшить присутність іноземців у місті.
Націоналісти вимагають від Верховної Ради України, Президента України та Кабінету міністрів України:
1. Скасування Угоди між Україною та Європейським Співтовариством про реадмісію осіб (Угоду ратифіковано Законом N 116-VI ( 116-17 ) від 15.01.2008).
2. Ухвалення нового Закону про громадянство та перекриття каналів нелегальної міграції.
3. Посилення охорони східного кордону України, перекриття усіх каналів потрапляння нелегалів на територію України.
По завершенні прес-конференції молоді «свободівці» влаштували флеш-моб у самому центрі Івано-Франківська. Вони створили живий ланцюг навколо великої мапи України, яку студенти намалювали на асфальті. Через нього «нелегали» намагались потрапити до нашої держави. Акція пройшла під гаслами: «Україна для українців», «Нелегал – додому!». В такий спосіб молодь намагалась продемонструвати, що зробить все необхідне, щоб залишитись господарями на своїй землі.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи