На Тернопільщині знову спостерігається ріст захворюваності на ГРВІ



На Тернопільщині знову спостерігається ріст захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції. Як повідомив 11 грудня на прес-конференції голова державної протиепідемічної комісії Тернопільської області, віце-губернатор Федір Шевчук, за добу з 9 по 10 грудня кількість хворих зросла на 143 випадки – до 659 осіб, - повідомляє «ІНТБ».

Усі навчальні заклади області працюють у нормальному режимі, за виключенням початкової школи села Підлісці Бережанського району, де з 13 учнів 8 захворіли. Тому навчання тут призупинили, проте вже з понеділка відновлять.

Головний державний санітарний лікар Тернопільської області Степан Дністрян наголосив, що нова епідемія грипу, на яку слід чекати наприкінці року, більше торкнеться дітей. Тоді як під час пандемії так званого «свинячого» грипу від недуги страждали молоді люди. Однак наступаючий грип буде страшний іншими ускладненнями.

Чиновники облдержадміністрації запевняють, що Тернопільщина до нової епідемії готова. Зокрема, створений резерв марлевих пов’язок, самої марлі, необхідних медичних препаратів і засобів, а також створюються умови для ізоляції хворих на ГРВІ та грип в лікарняних закладах від решти хворих в окремих боксах. Однак найкращим методом боротьби з недугою вони називають вакцинацію. І саме зараз час її провести, допоки епідемія ще не розпочалась.

Статьи

Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Страна
12.04.2024
11:24

"Экономическое бронирование" от мобилизации: работа в "белую" или "налог на трусость"?

"На одного воина, который защищает Украину, должно быть 8 человек, которые обеспечивают экономически содержание этого воина. Надо находить те меры и средства, которые могут способствовать поднятию уровня экономики".
Все статьи