Колектив Львівського телебачення звинуватив свого директора у зловживанні службовим становищем






Колектив Львівського телебачення звинуватив директора Львівської обласної державної телерадіокомпанії Ярослава Климовича у зловживанні службовим становищем, — повідомив «Львівський портал».

З відповідним листом працівників Львівської державної телерадіокомпанії звернулись до Прем`єр-міністра України Юлії Тимошенко.

У відкритому листі працівників ЛОДТРК зазначено, що впродовж останніх років, що ЛОДТРК очолює Ярослав Климович, львівське телебачення з форпосту свободи слова, демократії та фахової журналістики перетворилася на приватний бізнес генерального директора державного підприємства.

«Запропонувавши міській владі злочинний бартер – виготовлення та розміщення в ефірі ЛОДТРК потрібних міській раді програм взамін за нерухомість у центрі міста – пан Климович домігся незаконного передання в оренду ЛОДТРК так званого Будинку радіо, що знаходиться по вул.Князя  Романа. Вартість оренди – 1 гривня, а її термін – 49 років. Частину цього будинку Климович одразу ж передав в оренду комерційній структурі, що належить його сину Ярославу Ярославовичу Климовичу. Цій же структурі гендиректор ЛОДТРК передав у довготермінову оренду з правом приватизації адміністративну будівлю площею 600 квадратних метрів, що знаходиться за адресою Високий Замок,4 і перебуває на балансі ЛОДТРК. Будинок уже реставровано і розпочато процес здійснення приватизації», — зазначено у відкритому листі.

Як зазначають працівники ЛОДТРК, в приміщеннях державного телебачення функціонує ресторан, який чи не щотижня здається в оренду під весілля та інші заходи, Є також кафе, продовольча крамниця і навіть стоматологічний кабінет. Опікуються цими закладами виключно близькі родичі Ярослава Климовича.

Працівники телебачення просять главу уряду припинити нецільове використання коштів та приміщень ЛОДТРК і запобігти цілковитому перетворенню державного підприємтсва на бізнес-проект його генерального директора.

Боячись звільнень, автори листа не вказали свої прізвища, однак висловили готовність дати свідчення компетентним органам.

Нагадаємо, що це вже другий за останній час скандал на Львівському державному телебаченні.

Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи