Збитків на понад 820 тис. грн. завдав державі ливарний завод на Тернопільщині



Порушення вимог природоохоронного законодавства виявили інспектори Держекоінспекції в області під час перевірки ПМП “Ливарний завод”, що у с. Залужжя Збаразького району, - повідомляє «Номер один».

«У ході попередніх перевірок було встановлено, – каже начальник Державної екологічної інспекції в області Віктор Мричко, - що підприємство здійснює виробництво металевих виробів, яке супроводжується викидами забруднюючих речовин в атмосферу. Виявивши у ході перевірки порушення, 19.09.2008 р. головним державним інспектором з охорони навколишнього природного середовища Тернопільської області було винесено рішення про тимчасову заборону експлуатації ливарного цеху до усунення порушень».

Перевіркою, проведеною 26.11.2009 р. за дорученням Тернопільської міжрайонної природоохоронної прокуратури, встановлено, що жодних виявлених попередніми перевірками порушень не було усунуто. Господарська діяльність з виготовлення ливарної продукції і надалі здійснюється без дозволу на викиди в атмосферу, без проектної документації з розділом “Оцінка впливу на навколишнє середовище” та без акта введення в експлуатацію. А винесене рішення про тимчасову заборону діяльності не виконується, за що керівника підприємства притягнуто до адмінвідповідальності.

Збитки, заподіяні державі у результаті наднормативних викидів забруднюючих речовин в атмосферне повітря, становлять 821,579 тис. грн. Матеріали перевірок направлено до Тернопільської міжрайонної природоохоронної прокуратури та Управління СБУ в Тернопільській області для вжиття заходів у межах компетенції.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи