Губернатор Тернополя закликав медиків не припиняти роботу з попередження епідемії ГРВІ



У облдержадміністрації обговорили роботу закладів охорони здоров’я області, щодо подолання епідемії ГРВІ та подальші шляхи підвищення готовності лікувально-профілактичних установ до реалізації протиепідемічних заходів, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської ОДА.

Присутній на нараді голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь подякував медикам області за роботу в період епідемії грипу та ГРВІ, відзначивши, що результатом такої професійної та скоординової роботи стали збережені людські життя.

Цю думку підтримав і заступник голови ОДА, керівник обласної надзвичайної державної протиепідемічної комісії Федір Шевчук, який наголосив на тому, що не можна втрачати пильність , а слід бути готовими до реалізації протиепідемічних заходів у випадку росту захворюваності на грип та ГРВІ.

Говорячи в роботу у період цьогорічної епідемії, начальник головного управління охорони здоров’я ОДА Богдан Ониськів зазначив, що у цей час було введено цілодобовий режим роботи лікувально - профілактичних закладів, для госпіталізації хворих були приведені в готовність всі інфекційні ліжка, які є в області (326), додатково перепрофільовано 350 терапевтичних ліжок.

«В цілому, ми забезпечили, до потреби, стаціонарне та амбулаторне обслуговування захворівши», - каже Б.Ониськів.

Він також повідомив, що спеціалісти ВООЗ, які перебували в області, позитивно оцінили впровадженні заходи.

Говорячи про медикаментозне забезпечення Богдан Ониськів повідомив, що область отримала противірусних препаратів, а саме «Таміфлю», в кількості 23723 блістерів, використано 5291 і на залишку знаходиться 18432, що достатньо для лікування захворівших.

Для проведення першочергових заходів, спрямованих на запобігання поширенню серед населенню грипу А/НІШ за рахунок коштів державного бюджету в область надійшло 6 апаратів штучної вентиляції легенів, 2 фібробронхоскопи та 30 відсмоктувачів, які були терміново розподілені і введені в експлуатацію в закладах охорони здоров'я області.

Щодо захисних масок то область отримала по державних поставках 247 тис. штук, по гуманітарній допомозі 253 тис. штук, які розподілені по медичних установах.

Враховуючи потребу лікувально - профілактичних закладів в лікувально-діагностичному обладнанні, відсутність в області інфекційної лікарні направленні відповідні подання в адрес МОЗ України,   Кабінет  Міністрів   України   про   виділення   додаткових коштів на їх вирішення.

Водночас під час наради було зазначено, що існує ряд проблем, над якими слід працювати, а саме – необхідно створити в області екстрагенітальне відділення на базі баготопрофільної лікарні, де б можна було забезпечити госпіталізацію вагітних жінок з симптомами грипу та ГРВІ.

Йшлося також про необхідність обладнати медичний автотранспорт відповідними засобами та апаратурою для транспортування важких хворих, вирішити питання забезпечення відділень анестезіології та інтенсивної терапії апаратами штучної вентиляції легень середнього та вищого класу вжити додаткових заходів для ознайомлення медпрацівників з протоколами лікування пандемічного грипу.

Також Юрій Чижмарь доручив забезпечити проведення інформаційно-роз’яснювальної кампанії з профілактики грипу та ГРВІ серед населення.

 

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи