Тернопільська область – одна з найкращих у питаннях соціально-правового захисту дітей



У Києві відбувся дводенний семінар, у якому взяв участь начальник служби у справах дітей Тернопільської ОДА Степан Герасимів. Семінар було організовано  Державним департаментом з усиновлення та захисту прав дитини спільно з Міжнародним благодійним фондом  «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

У ході роботи семінару було підбито підсумки діяльності Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини за 11 місяців 2009 року.
Учасники розглянули актуальні питання сфери усиновлення; забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу.
Йшлося також про стан виконання Державної програми подолання дитячої безпритульності та бездоглядності в регіонах за підсумками 9 місяців 2009 року. Було проаналізовано результати проведення рейдів «Діти вулиці», розглянуто організацію роботи притулків для дітей службами у справах дітей.
Одним із ключових питань стало питання стану і завдань забезпечення діяльності Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти». Також обговорено тему нормативно-правового забезпечення сфери охорони дитинства та ситуацію з ВІЛ/СНІД в Україні.
Як повідомив начальник служби у справах дітей Тернопільської ОДА Степан Герасимів, на семінарі Тернопільську область було названо одною з кращих, де до сімейних форм виховання залучено найбільше дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Також наш регіон було названо серед лідерів у соціально-правовому захисті дітей загалом.

Статьи

Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Мир
16.04.2024
10:17

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Все статьи