Тернопільська область – одна з найкращих у питаннях соціально-правового захисту дітей



У Києві відбувся дводенний семінар, у якому взяв участь начальник служби у справах дітей Тернопільської ОДА Степан Герасимів. Семінар було організовано  Державним департаментом з усиновлення та захисту прав дитини спільно з Міжнародним благодійним фондом  «Міжнародний Альянс з ВІЛ/СНІД в Україні», - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

У ході роботи семінару було підбито підсумки діяльності Державного департаменту з усиновлення та захисту прав дитини за 11 місяців 2009 року.
Учасники розглянули актуальні питання сфери усиновлення; забезпечення соціального захисту дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування, які виховуються у сім’ях опікунів, піклувальників, прийомних сім’ях, дитячих будинках сімейного типу.
Йшлося також про стан виконання Державної програми подолання дитячої безпритульності та бездоглядності в регіонах за підсумками 9 місяців 2009 року. Було проаналізовано результати проведення рейдів «Діти вулиці», розглянуто організацію роботи притулків для дітей службами у справах дітей.
Одним із ключових питань стало питання стану і завдань забезпечення діяльності Єдиної інформаційно-аналітичної системи «Діти». Також обговорено тему нормативно-правового забезпечення сфери охорони дитинства та ситуацію з ВІЛ/СНІД в Україні.
Як повідомив начальник служби у справах дітей Тернопільської ОДА Степан Герасимів, на семінарі Тернопільську область було названо одною з кращих, де до сімейних форм виховання залучено найбільше дітей-сиріт і дітей, позбавлених батьківського піклування. Також наш регіон було названо серед лідерів у соціально-правовому захисті дітей загалом.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи