Компоненти ракетного палива вивезуть з Прикарпаття на початку наступного року

Відповідно до досягнутих міжнародних домовленостей відвантаження компонентів ракетного палива (меланжу) з території складів, які розташовані в селі Ценжів (Івано-Франківська область) розпочнуться в лютому-квітні наступного року, - повідомляє "Бріз".

Однак військовослужбовці бази зберігання цього окислювача ракетного палива вже зараз готуються до проведення робіт з перевезення.
- На сьогодні ми провели багато заходів та робіт з підготовки до відвантаження меланжу, - розповів тимчасово виконуючий обов’язки командира частини майор Юрій Романюк. – Уже провели орієнтовні розрахунки по відвантаженню меланжу загальної кількості та по кожному типу окремо. Проведено огляд та практичні випробовування трубопроводу, по якому меланж буде перекачуватись з резервуарів зберігання до залізничних цистерн. Також ми ретельно перевірили працездатність та надійність усіх технічних засобів, які будуть застосовуватись для відвантаження меланжу безпосередньо у залізничний транспорт.
Крім цього, військовослужбовці, опираючись на досвід відвантаження окислювача в інших базах зберігання, значно удосконалили систему освітлення на території, зробивши її більш пристосованою для таких потреб. Багато уваги було приділено стану засобів індивідуального захисту всіх військовослужбовців частини, а з особовим складом аварійної команди, яка при можливому проливі меланжу ліквідовуватиме забруднення території, проведені додаткові тренування. Разом із спеціалістами з «Укрзалізниці» була перевірена вся колія, що проходить територією частини, і яка йде від залізничної магістралі до бази. За висновками експертів, на сьогодні вона технічно справна і придатна до подачі вагонів та збирання потягів.
- Враховуючи те, що роботи з відвантаження будуть проводитись у холодну пору року, ми потурбувались про людей, які будуть безпосередньо виконувати роботи з перекачки окислювача, - зауважив майор Юрій Романюк. – Ми додатково обладнали місце переодягання та обігріву людей. Там встановлено чавунну піч і електрообігрівачі. Отже, можна буде і самому зігрітись, і одяг просушити. Також там є душова кімната, водогін та резервуар якої ми додатково утеплили.
Нагадаємо, що на території цієї бази зараз зберігається майже 2,2 тонни компонентів ракетного палива (меланжу).

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи