Для самотніх пенсіонерів відкрили притулок на Тернопіллі

На Тернопіллі відкрили притулок для самотніх пенсіонерів, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

У селі Устя-Зелене Монастириського району Тернопільщини відкрили стаціонарне відділення для постійного або тимчасового проживання одиноких непрацездатних громадян. У відкриті взяв участь голова Тернопільської ОДА Юрій Чижмарь.
Відкриття такого відділення у цьому населеному пункті є важливою подією, оскільки у районі проживає 10 тис. 47 пенсіонерів (з них 881 одиноких непрацездатних громадян), які потребують турботи та підтримки.
Відділення розраховано на 25 ліжко-місць. Наразі тут готові поселити 15 осіб. На сьогоднішні поселено 8 громадян похилого віку.
Голова облдержадміністрації Юрій Чижмарь та заступник голови ОДА Федір Шевчук ознайомилися з побутовими умовами, поспілкувалися з адміністрацією закладу, персоналом та підопічними.
Для потреб геріатрії використовуються приміщення другого поверху та харчоблоку амбулаторії лікаря загальної практики сімейної медицини с.Устя-Зелене.
У цьому приміщенні раніше знаходилася місцева дільнична лікарня, яку тепер реорганізовано у амбулаторію лікаря загальної практики сімейної медицини, що привело до вивільнення приміщення.
Для проведення ремонту та забезпечення цього закладу всім необхідним районна влада забезпечила фінансування із коштів районного бюджету в сумі 178,8 тисяч гривень
Завідувачем стаціонарного відділення призначено Анну Лесюк. На роботу прийнято 9 осіб обслуговчого персоналу.
Юрій Чижмарь відзначив, що сьогодні в кожному районі функціонують геріатричні відділення на 25-32 ліжко-місця для людей похилого віку. Однак донедавна у двох районах Монастириському та Підгаєцькому, незважаючи на значну потребу, таких відділень не було.
«Це один із найбільш вистражданих об’єктів в нашій області, після паводку. Добра пам’ятаємо, скільки було інсинуацій, дискусій на тему потрібно чи не потрібно відновлювати цю будівлю. Були навіть кримінальні справи… Але, незалежно від тої позиції, яку мали окремі політичні сили, ми зробили добру справу – село має добротний об’єкт, а наші престарілі люди – прихисток на головою та опіку», - сказав у виступі Юрій Чижмарь.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи