Пасаж Гартенбергів в Івано-Франківську не реконструюватимуть поки громадськість не дасть дозвіл

Окрім того, в рамках прес-конференції міський голова Віктор Анушкевичус висловив позицію міської влади стосовно ситуації навколо пасажу Гартенбергів, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Нагадаємо, минулого тижня інтелігенція краю написала листа голові ІФ ОДА з проханням врятувати цю пам’ятку архітектури від можливого повного знищення в результаті реконструкції. В пресі навіть висловлювались думки щодо можливої згоди міської влади на подану замовником реконструкційного проекту ТзОВ «Мальва» пропозицію профінансувати археологічні роботи у підземеллі біля будівлі пасажу Гартенбергів в обмін на дозвіл перебудувати цю споруду в історичних межах, що призведе до забудови частини вулиці Незалежності. Віктор Анушкевичус наголосив, що наразі усі роботи щодо можливої реконструкції цієї будівлі вестимуться строго в рамках законодавства, а також нагадав про рекомендації містобудівної ради Івано-Франківська, яка визнала забудову частини існуючої впорядкованої площі на вул. Незалежності недоцільною та рекомендувала провести громадські слухання з цього питання, широко висвітливши в пресі можливі варіанти реконструкційного проекту перед тим. Він також нагадав, що необхідність проведення громадських слухань щодо реконструкції цієї історичної будівлі для врахування думки громади міста Івано-Франківська, була прямо закріплена в обох рішеннях виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, № 655 від 22.12.2008 року та № 104 від 03.03.2009 року. Тому, будь-які кроки по данному питанню міська влада буде робити після широких громадських обговорень. Якщо громада буде заперечувати проти реконструкції, то, відповідно, ніяких робіт з реконструкції з добудовою проводитись не буде.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи