Пасаж Гартенбергів в Івано-Франківську не реконструюватимуть поки громадськість не дасть дозвіл

Окрім того, в рамках прес-конференції міський голова Віктор Анушкевичус висловив позицію міської влади стосовно ситуації навколо пасажу Гартенбергів, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Нагадаємо, минулого тижня інтелігенція краю написала листа голові ІФ ОДА з проханням врятувати цю пам’ятку архітектури від можливого повного знищення в результаті реконструкції. В пресі навіть висловлювались думки щодо можливої згоди міської влади на подану замовником реконструкційного проекту ТзОВ «Мальва» пропозицію профінансувати археологічні роботи у підземеллі біля будівлі пасажу Гартенбергів в обмін на дозвіл перебудувати цю споруду в історичних межах, що призведе до забудови частини вулиці Незалежності. Віктор Анушкевичус наголосив, що наразі усі роботи щодо можливої реконструкції цієї будівлі вестимуться строго в рамках законодавства, а також нагадав про рекомендації містобудівної ради Івано-Франківська, яка визнала забудову частини існуючої впорядкованої площі на вул. Незалежності недоцільною та рекомендувала провести громадські слухання з цього питання, широко висвітливши в пресі можливі варіанти реконструкційного проекту перед тим. Він також нагадав, що необхідність проведення громадських слухань щодо реконструкції цієї історичної будівлі для врахування думки громади міста Івано-Франківська, була прямо закріплена в обох рішеннях виконавчого комітету Івано-Франківської міської ради, № 655 від 22.12.2008 року та № 104 від 03.03.2009 року. Тому, будь-які кроки по данному питанню міська влада буде робити після широких громадських обговорень. Якщо громада буде заперечувати проти реконструкції, то, відповідно, ніяких робіт з реконструкції з добудовою проводитись не буде.

Статьи

Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Все статьи