У Тернополі відмінено обмежувальні протиепідемічні заходи



У зв’язку із нормалізацією ситуації щодо захворюваності на ГРВІ та грип у Тернополі, міська надзвичайна протиепідемічна комісія вирішила відмінити дію свого рішення від 20 жовтня, зокрема, щодо носіння масок у сфері обслуговування та заборони масових заходів, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

Станом на 2 грудня у Тернополі показник захворюваності на гострі респіраторні вірусні інфекції та грип становив 45 випадків на 10 тис. населення проти 69,98 випадків за аналогічний період минулого року.

Однак, і надалі забезпечуватиметься виконання пунктів рішення щодо якісного ранкового прийому дітей всіх груп  дошкільних закладів, дотримання вимог санепідрежиму в закладах освіти, залучення педагогічного колективу до активного виявлення хворих на ГРВІ, організації чіткої роботи поліклінік – функціонування кабінетів долікарського прийому, продовження здійснення епідеміологічного та вірусологічного моніторингу за захворюваністю, проведення профілактичних щеплень проти грипу тощо.

Також, згідно із рішенням НПК, керівникам організацій та приватним підприємцям, які здійснюють пасажирські перевезення, керівникам організацій, які ліцензовані на право здійснення профілактичної дезінфекції транспорту, дозволено відмінити  щоденне проведення профілактичної дезінфекції в салонах громадського транспорту, а здійснювати її лише раз в місяць, при попередньому погодженні графіків із органами санепідслужби.

Статьи

Мир
16.04.2024
09:07

«Энергичный контрудар может стать джокером в рукаве Сырского». Российские СМИ об Украине

«Общая оценка украинских резервов приводит к выводу: имеющихся сил и средств командованию ВСУ не хватит для проведения стратегического наступления. Но их достаточно для энергичного контрудара оперативного масштаба на одном направлении».
Донбасс
14.04.2024
18:21

Новое издание обещает жителям "ДНР/ЛНР" новости о родившей котят кошке и некрашеном заборе. Обзор СМИ оккупированного Донбасса

  На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса были традиционно скучны. Многочисленные близкие к местным властям Телеграм-каналы вслед за официальными источниками массовой пропаганды цитировали политиков чужой страны и в честь 12 апреля...
Страна
12.04.2024
15:51

Ипотечная программа "єОселя": шанс на жилье, который не всем по карману

Главная особенность программы – это возможность приобрести жилье в ипотеку под 3-7% сроком на 20 лет с минимальным взносом 20%. Подобных условий еще никогда не было на ипотечном рынке Украины, поэтому неудивительно, что программа пользуется...
Все статьи