Будівельникам та мешканцям Тернопільщини зменшили соціальний внесок



Рішення про скасування сплати пайової участі на розширення та реконструкцію міських водо- та каналізаційних мереж прийняв виконавчий комітет міської ради, скасувавши відповідні пункти свого ж рішення від 19 листопада 2008 року, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської міської ради.

Таким чином, усі забудівники чи мешканці нашого міста, хто веде будівництво чи здійснює реконструкцію не сплачуватимуть коштів пайової участі на розширення та реконструкцію міських водо- та каналізаційних мереж.

«Ми розуміємо всіх, хто відчуває на собі тиск фінансової кризи, - каже міський голова Роман Заставний, - тому це рішення дасть можливість забудовникам акумулювати свої кошти та, думаю, зменшити вартість одного метра квадратного житла своїм пайовикам».
Члени міського виконкому скасували рішення виконавчого комітету міської ради від 19 листопада 2008 р."Про затвердження вартості пайової участі на розширення і реконструкцію міських мереж та об'єктів водопроводу і каналізації при видачі технічних умов на підключення до водопровідно-каналізаційної системи КП "Тернопільводоканал".
Єдиним соціальним внеском залишається плата в розмірі 2-4% від загальної кошторисної вартості будівництва. Цей внесок зараховується до спеціального фонду міського бюджету та спрямовується на створення і розвиток інженерно-транспортної та соціальної інфраструктури міста.
Мер запевнив, що вони звернуться до "Тернопільміськгазу" міського РЕМУ, щоб і ті також зменшили навантаження на будівельників.

Відповідне рішення прийняли члени виконкому 3 грудня.



Статьи

Страна
24.04.2024
15:26

Когда кровь спасает жизнь: как Днепропетровщина держит донорский фронт

Кровь – это ресурс, который невозможно заменить искусственным веществом. И от этого ресурса зависит жизнь как военных, так и гражданских. Донорство уже более двух лет держит свою линию обороны. И в нашей стране очень принципиально перейти от...
Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Все статьи