Центр медико-соціальної реабілітації пенсіонерів відкрили на Прикарпатті

Відділення медико-соціальної реабілітації при територіальному центрі соціального обслуговування пенсіонерів та одиноких непрацездатних громадян урочисто відкрили в селі Стецева Снятинського району, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

У відкиритті взяли участь голова обласної державної адміністрації Микола Палійчук, заступник голови ОДА Василь Гладій, народний депутат України Дмитро Шлемко, голова Снятинської РДА Роман Білик, голова Снятинської районної ради Іван Угрин, керівники структурних підрозділів ОДА та РДА, сільські голови району.
Необхідність відкриття зазначеного відділення була зумовлена тим, що у Снятинському районі є понад 2,5 тис. одиноких непрацездатних літніх людей та осіб з інвалідністю, які потребують надання різних видів соціальних послуг. Чимало людей похилого віку залишились без опіки при живих дітях, адже останні уже роками перебувають на заробітках закордоном.
Микола Палійчук позитивно оцінив результат тривалої роботи починаючи від районного закінчуючи бюджетм Міністерства праці та соціальної політики ( будівництво та реконструкція закладу тривали чотири роки) назвавши реконструйований будинок у якому нині притулок для одиноких громадян унікальним. Для того, щоб його відкриття стало можливим були задіяні не тільки державні кошти бюджетів усіх рівнів, починаючи від районного закінчуючи бюджетом Міністерства праці та соціальної політики, але й кошти меценатів. Керівник краю подякував старшому поколінню за працю на благо держави та побажав людям, проживатимуть у центрі соціального обслуговування міцного здоров’я та довголіття.
Відділення медико-соціальної реабілітації розраховане на 50 ліжко-місць і призначене для постійного чи тимчасового проживання одиноких літніх людей та інвалідів, і в відділенні надаватимуться різного виду послуги: соціально-психологічні, соціально-медичні, реабілітаційні, соціально-побутові та ін. До речі, в кімнатах для людей похилого віку створено всі умови для комфортного проживання. Самі ж люди порівнюють свої кімнати із номерами в готелях. Адже в кожній із кімнат є холодильник, телевізор та душова кабіна з туалетом. Кімнати у відділенні є двох- та трьохмісними.
На даний час в експлуатацію ввели лише приміщень першого поверху, ремонт якого повністю завершено. Слід зазначити, що для введення в експлуатацію всього триповерхового приміщення відділення медико-соціальної реабілітації необхідно завершити капітальний ремонт приміщень другого та третього поверхів зазначеного відділення. Голова ОДА Микола Палійчук зазначив, що кошти на ці потреби закладуть в обласному бюджеті на 2010 рік. За словами керівника краю він докладе всіх зусиль, щоб уже за рік-два об’єкт був повністю зданий в експлуатацію.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи