На Тернопільщині у 2010-2014 роках на розвиток футболу потрібно понад 19 млн. грн.



На розвиток футболу в Тернопільській області у 2010-2014 роках пропонується використати 19859 тис. гривень. Відповідна сума передбачена проектом програми розвитку футболу в Тернопільській області на 2010-2014 роки, схваленої розпорядженням голови ОДА Юрія Чижмаря, - повідомили «ОстроВ» в прес-службі Тернопільської облдержадміністрації.

Метою Програми є створення сприятливих умов для реалізації розвитку футболу в області.

Досягнення поставленої мети здійснюватиметься шляхом управління футболом, розвитку професійного, дитячо-юнацького, аматорського футболу, футболу інвалідів, футболу ветеранів та матеріально-технічного забезпечення.

Як уже зазначалося - загальний обсяг фінансових ресурсів, необхідних для реалізації Програми становить 19859 тис. гривень. У тому числі: коштів обласного бюджету - 6623 тис. гривень, коштів районних, Тернопільського міського бюджетів - 12800 тис. гривень, коштів бюджетів сіл, селищ, міст районного значення - 436 тис. гривень.

У рамках реалізації програми планується створити умови для розвитку професійного футболу, привести у відповідність стадіони в райцентрах, містах та селищах, які приймають участь в чемпіонаті області з футболу, а також інфраструктуру КП “Тернопільський міський стадіон”, забезпечити підготовлення резерву для команд, які грають у футбольних лігах України.

Планується також створити обласну школу-інтернат для спортсменів в кількості 80 осіб, відкрити спеціалізовані класи з футболу на базі загальноосвітніх шкіл та запровадити єдину систему підготовки передачі здібних молодих футболістів до команд майстрів.

Проектом програми також передбачено створити обласну дитячо-юнацьку футбольну асоціацію (лігу).

Головному управлінню з питань туризму, сім’ї, молоді та спорту обласної державної адміністрації доручено подати проект Програми на розгляд сесії обласної ради.

 

Довідково:

Для занять футболом в області діє 24 стадіони, 436 футбольних полів та  22 спортивних майданчики із синтетичним покриттям. 292 футбольні команди приймають участь у чемпіонатах районів та м. Тернополя, у яких змагаються  7300 учасників.

У 40 дитячо-юнацьких школах області займається 13618 дітей та  підлітків. З них 22 дитячо-юнацькі спортивні школи мають відділення футболу, у яких займається 3085 вихованців, що становить 22,6 відсотка від загальної кількості вихованців дитячо-юнацьких спортивних шкіл. В області працює 81 тренер-викладач, з них 54 штатних.

Статьи

Донецк
26.04.2024
16:00

Восстановление Донетчины: пока даже не в проекте, но...

Отношения власти и общественности никогда не были исключительно конструктивными, в Донецкой области в частности, прежде всего, из-за взаимного недоверия, нехватки опыта, несовпадения представлений о сотрудничестве и просто нежелания власти быть...
Страна
26.04.2024
10:51

Украинский металл: кажется, есть надежда

"Производственные результаты по итогам года могли быть выше, если бы импортная продукция из Китая не заходила в больших объемах на отечественный рынок, особенно когда в Украине производятся аналоги".
Донецк
25.04.2024
10:45

Действовать и жить интересно: Как молодежь из Мирнограда развивает общину у линии фронта

Сейчас в Донецкой области массовые мероприятия запрещены, но люди нуждаются в каком-то моральном утешении. Творческие проекты объединили талантливую молодежь и создали терапевтический эффект для жителей громады, заполнили культурную пустоту.
Все статьи