На вихідних 70 років заснування святкуватиме Івано-Франківська область

В неділю, 6 грудня, відбудуться святкування 70-ї річниці заснування Івано-Франківської області, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

Мистецька акція «1939-2009. Зарубки на дереві роду». проводиться з метою збереження історичної пам'яті, виховання у громадян національної свідомості.
Координацію роботи та узагальнення роботи щодо виконання розпорядження покладено на головного відповідального виконавця - управління культури ОДА. Контроль за виконанням - на заступника голови ОДА В.Гладія.
Також з нагоди 70-річчя від дня утворення Івано-Франківської області в обласній універсальній науковій бібліотеці ім. І. Франка відкрито книжково-ілюстративну виставку „Івано-Франківська область: історія і сьогодення”.
Ми з гордістю можемо сказати, що наша область є одним із найбільш розвинутих регіонів України. Це край з багатовіковою історією, значними природними ресурсами, розвинутою промисловістю. Ми пишаємося тим фактом, що саме на території теперішньої Івано-Франківщини зародилося могутнє Галицьке князівство, що місто Станіслав було столицею Західно-Української Народної Республіки, що земля наша пам'ятає кроки Івана Франка, Михайла Грушевського, Лесі Українки, Вячеслава Чорновола, що тут народилися Василь Стефаник, Марко Черемшина, Лесь Мартович, Степен Бандера, Дмитро Вітовський та багато-багато інших особистостей, без яких неможливо уявити історичний і культурний розвиток України.
А ще Івано-Франківщина - край, де кожен з етнографічних регіонів - Гуцульщина, Бойківщина, Покуття чи Опілля - це справжня туристична принада зі своїми характерними особливостями та привітними людьми. Це унікальний осередок народних традицій, які зберігаються і розвиваються вже не одне століття. Під руками різьбярів, гончарів, вишивальниць народжуються мистецькі твори, які розходяться по всьому світу.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи