Пасаж Гартенбергів реконструюють у відповідності з законодавством у Франківську

Першим заступником голови облдержадміністрації Юрієм Бодоряком 2 грудня проведено нараду з питань реконструкції з добудовою пам’ятки архітектури місцевого значення - Пасажу (торгового комплексу «Мальва») на Вічевому майдані в м. Івано-Франківську, - повідомляє кореспондент "ОстроВ".

Участь в нараді взяло також керівництва міста та представники громадських організацій (відомі краєзнавці, архітектори, проектанти).
Розглянуто подану архітектором В.Кочмаром концепцію реконструкції з добудовою даного приміщення.
Після обміну думками визнано за необхідне вирішувати дане питання в строгій відповідності з чинним законодавством з питань будівництва та архітектури, що передбачає розробку в повному обсязі відповідного містобудівного обґрунтування, його узгодження та обговорення в установленому порядку громадськістю міста.
Довідка
На початку ХХ століття (в 1904 році) у Станиславові збудували велетенський торговий центр - "Пасаж" Гартенбергів. Це була крита галерея з рядом крамниць й фешенебельною кав'ярнею "Едісон" на другому поверсі. Офіційно він належав двом братам Гартенбергам, хоча в дійсності усі справи вів лише старший брат - купець, найзаможніша людина у місті. В 1960 р. було проведено реконструкцію "Пасажу" Гартенбергів, і тут відкрився Центральний універмаг.

Статьи

Луганск
27.03.2024
17:45

"Бери и делай!" Как переселенцу начать зарабатывать в новой нише на новом месте

"Надо осознавать, что почти никто на новом месте не начинает действительно с абсолютного "нуля" - потому что у вас есть образование, опыт, личные ценности и тому подобное. Все это уже есть у человека, является неотъемлемой частью его бытия"
Страна
27.03.2024
12:46

Валютный вопрос, или Как олигархи споткнулись об Нацбанк

Дальнейшее снижение курса гривни окончательно добьет потребительский спрос, который в условиях полномасштабной войны и так уже давно "ниже плинтуса". Ну а "мертвый" потребительский спрос – это "мертвая" экономика.
Мир
26.03.2024
07:36

«Уже сейчас можно купить билеты в Крым на июнь». Российские СМИ об Украине

"В реакции Киева - вся суть этого террористического режима. Трудно даже описать ту смесь восторга, злорадства и упоения, которую трагедия вызвала в украинских СМИ…"
Все статьи