Найменше ВІЛ-інфікованих в Україні в Закарпатській області

На Закарпатті з-поміж усіх областей України на сьогодні зафіксовано найменше ВІЛ-інфікованих, - повідомляє "ZAXID.NET".

Хворих на СНІД, що перебувають на диспансерному обліку, теж небагато—16.
Як повідомила кореспонденту заввідділом профілактичної організаційно-методичної роботи та епідмоніторингу Закарпатського обласного центру з профілактики та боротьби зі СНІДом Валерія Брич, з моменту реєстрації першого випадку інфікування ВІЛ на Закарпатті пройшло 23 роки. За цей період в області офіційно зареєстровано 315 осіб з вперше у житті встановленим діагнозом, в тому числі 69 дітей, народжених ВІЛ-інфікованими жінками. 76 особам встановлено діагноз СНІД. 48 осіб знято з обліку у зв’язку із смертю від СНІду за весь період епіднагляду.
За цей рік на Закарпатті зареєстровано 46 нових випадків інфікування ВІЛ. Діагноз СНІД було встановлено чотирьом особам, в тому числі 1 дитині.
На сьогодні на диспансерному обліку перебувають 185 ВІЛ-інфікованих, з них 15 хворі на СНІД. Дітей, народжених інфікованими матерями, – 34, у шести з них діагноз підтверджено.
Якщо по Україні головна група ризику — особи, що користуються ін’єкційними наркотиками (до 70%), то на Закарпатті таких тільки 20%. Переважна більшість інфікується через статеві стосунки. За словами лікарів Центру, здебільшого це заробітчани. Близько 24% диспансерних пацієнтів періодично виїжджають нас сезонні роботи: із них 35% у Росію, 65% в Східну та Центральну Україну (Донецька, Вінницька, Харківська, Київська області та м.Київ).
Ті, хто перебуває під регулярним диспансерним наглядом в 100% охоплені обстеженням на опортуністичні інфекції, маркери вірусних гепатитів та імунологічними обстеженнями. Антиретровірусну терапію в області отримують 4 дитини та 10 дорослих з діагнозом ВІЛ-інфекція/СНІД. За даними імунологічних досліджень, 9 пацієнтів мають покази до отримання антиретровірусної терапії. На сьогодні 2 дитини та 4 дорослих готуються до її отримання.

Статьи

Мир
23.04.2024
17:26

«Брать пример с Ленина и сменить, наконец, внутреннюю политику». Российские СМИ об Украине

...В такой хороший весенний день даже не хочется писать про этот цирк уродцев под названием «конгресс США», но несколько важных тезисов по субботнему голосованию все-таки обозначим...
Донецк
22.04.2024
18:04

СЭЗ и кризис доверия. Донецкий дневник

Из всего обещанного ранее удалось реализовать только одно – «присоединение» к РФ. Да и то как-то кособоко: вроде, всех обрусили, то есть выдали паспорта с курицами, но по факту «русскими» жители «ДНР» считаются исключительно в своем зоопарке.
Донбасс
21.04.2024
19:30

"Будут разрушаться украинские города, территория Украины все больше будет становиться диким полем". Обзор СМИ оккупированного Донбасса

На минувшей неделе СМИ оккупированного Донбасса в полном соответствии с кремлевскими методичками "переживали" за дальнейшую судьбу Украины, радовались отсутствию у ВСУ западной помощи, а когда палата представителей Конгресса США все же проголосовала...
Все статьи