Півтори тисячі медиків захворіли на грип та ГРВІ на Прикарпатті

Від початку епідемії в Івано-Франківській області захворіли 1545 медиків, - повідомили кореспондента "ОстроВ" в прес-службі облдержадміністрації.

На вечірньому брифінгу в облдержадміністрації заступник начальника головного управління охорони здоров’я ОДА Зоя Ціхонь повідомила про те, що станом на 17 год. на Івано-Франківщині зафіксовано 76 тисяч людей, які захворіли від початку епідемії. У реанімації перебуває 78 людей, 12 хворих – на штучній вентиляції легень. «Ми вже отримали повідомлення з Міністерства охорони здоров’я про додаткове виділення апаратів штучної вентиляції легень. Зараз частина апаратури знаходиться у Львові, здійснюється її розподіл по закладах», - розповіла Зоя Олексіївна.
Найбільша кількість важких хворих, як прозвучало на брифінгу, у місті Івано-Франківську. Це природно, адже обласний центр є містом, в якому проживає найбільша кількість населення області. Реанімаційні хворі є також в інших населених пунктах області, зокрема, у Галичі, Долині, Калуші, Косові, Надвірній, Рожнятові, Снятині, Тисмениці, Тлумачі.
На жаль, за сьогоднішній день зафіксовано ще один летальний випадок. Молода жінка, мешканка Калуша, звернулася до медиків на шостий день хвороби. За словами Зої Ціхонь через невчасне звернення медицина була безсила.
«Ми звертаємося до тих людей, які хворіють уже не перший день і не відчувають покращення свого стану, щоб вони не чекали, а йшли до лікарів. Адже передбачити, який буде перебіг хвороби, надзвичайно важко» - наголосила присутнім медик.
А хворіють, як стало зрозумілим на брифінгу, навіть лікарі. З початку епідемії на Прикарпатті захворіли 1545 медиків.
Відповідаючи на запитання журналістів, Зоя Ціхонь також зазначила, що вже 21 жовтня, спостерігаючи зростання кількості хворих на гострі респіраторні вірусні інфекції, лікарі області зробили перші кроки попередження майбутньої епідемії. Це підтверджено відповідними розпорядженнями. А першу смерть внаслідок таких захворювань лікарі Прикарпаття зафіксували 23 жовтня.

Статьи

Страна
18.04.2024
18:19

Медицинская реформа по-запорожски. Получат ли пациенты надлежащее медицинское обеспечение и качественное лечение

Факт экономии бюджетных средств, о котором говорят местные чиновники, вряд ли добавляет оптимизма запорожцам,  пациентам оптимизированных больниц. Любой рядовой горожанин подтвердит, что до сих пор не заметил, чтобы такая реорганизация положительно...
Страна
18.04.2024
09:14

Закон об усилении мобилизации: основные положения

"Это было очень неожиданно. Пока мы на всех эфирах и в соцсетях рассказывали, что это закон о справедливости, о демобилизации, главную норму просто решили убрать. Говорят, что это был четкий ультиматум от Генерального штаба. В частных разговорах они...
Страна
17.04.2024
10:00

Формирование вооруженных сил и мобилизация в Украине. Как это было в прошлом

Битва за Украину была выиграна в значительной степени благодаря победе большевиков на идеологическом и информационном фронтах. Именно это, вместе с мобилизационными возможностями Красной Армии, непревзойденной жестокостью противника, способность...
Все статьи